DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail ordusu, İsraillilerin Cit köyüne saldırısını "terör olayı" olarak tanımladı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail ordusu, İsraillilerin Cit köyüne saldırısını "terör olayı" olarak tanımladı | Dış Haberler
19 okunma

İsrail ordusu, İsraillilerin Cit köyüne saldırısını "terör olayı" olarak tanımladı | Dış Haberler

İsrail ordusu, 15 Ağustos'ta Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin Cit köyüne yönelik saldırısını "kasıtlı olarak zarar vermeyi amaçlayan çok ciddi bir terör olayı" olarak tanımladı

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:45
İsrail ordusu, İsraillilerin Cit köyüne saldırısını "terör olayı" olarak tanımladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, 15 Ağustos’ta Filistinlilerin topraklarını gasp eden İsraillilerin Cit köyüne düzenlediği saldırıyı “ağır bir terör eylemi” olarak tanımladı. Saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev ve araç ateşe verilmişti.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, saldırının amacı Cit köyü sakinlerine kasıtlı olarak zarar vermekti. Soruşturma sonuçları, ordu birliklerinin saldırganlara “yeterince müdahalede bulunamadığını” ortaya koydu.

Açıklamada, Tümgeneral Avi Blunth, “Bu olay, İsraillilerin Cit köyü sakinlerine kasıtlı olarak zarar vermeyi amaçladıkları çok ciddi bir terör olayıdır ve onları korumak için daha erken ulaşamayarak başarısız olduk.” dedi.

Soruşturma ayrıca, Cit köyü yakınlarındaki bir yerleşim biriminden gelen iki “yerel güvenlik gücünün” askeri üniforma giyerek saldırı altındaki köye girdiğini ve “yetki alanları dışında hareket ettikleri gerekçesiyle” görevden alındığını ortaya koydu.

Saldırıda Bir Filistinli Hayatını Kaybetti

İşgal altındaki Batı Şeria’daki Cit köyünde 15 Ağustos’ta gerçekleşen saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralanmıştı. Filistinlilere ait 4 ev ve 6 araç ateşe verilmişti.

İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmasından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artmış durumda.

7 Ekim’den bu yana İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin saldırılarında 662 Filistinli hayatını kaybetti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir. Temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP