DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a yeniden kara saldırısı başlattı | Dış Haberler
15 okunma

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a yeniden kara saldırısı başlattı | Dış Haberler

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları sürerken, İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a yeniden kara saldırısı başlattığını duyurdu

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 09:46
İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a yeniden kara saldırısı başlattı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a bir kez daha kara saldırısı başlattığını duyurdu. Bu saldırı, bölgesel gerilimlerin zirveye çıktığı bir dönemde gerçekleşti.

İsrail Ordu Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçleri 98. Bölük’ün de katılımıyla Han Yunus’ta kara operasyonu başlattı. Ayrıca, İsrail ordusunun aynı bölgede 30 noktaya hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Bu saldırı, ABD, Mısır ve Katar’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması ve esir değişimi için Kahire veya Doha’da müzakereleri yeniden başlatma çağrılarının ardından geldi. İran, Lübnan Hizbullah’ı ve İsrail arasında süregelen gerilimler, bu çağrıları daha da önemli hale getiriyor.

İsrail ordusu, binlerce Filistinlinin sığındığı Han Yunus’un doğusuna tahliye emirleri göndermişti. Yerinden edilmiş kadınlar, çocuklar ve yaşlılar, ellerinde birkaç eşyayla enkaza dönmüş binaların arasından geçerek zorla göç etmek zorunda kaldılar. Bu durum, sosyal medyada “insanlık felaketi” olarak nitelendirildi.

İsrail güçleri, Aralık 2023’te Gazze Şeridi’ne saldırılarını yoğunlaştırmıştı ve Han Yunus, bu saldırılarda en büyük ikinci yerleşim alanıydı. Nisan ayında İsrail ordusu Han Yunus’tan çekildiğinde, geride büyük bir yıkım bırakmıştı. Filistin Sivil Savunma Ekipleri, yüzlerce Filistinlinin cesedini bulmuştu ve yaklaşık 8 bin kişinin de enkaz altında kaldığı tahmin ediliyordu.

Han Yunus’taki Nasır Hastanesi bahçesinde 300’den fazla cesedin gömüldüğü toplu bir mezar bulunmuştu. İsrail ordusu, Temmuz sonunda Han Yunus’a tekrar kara saldırısı başlatmış ve yaklaşık bir hafta sonra bölgede daha fazla can kaybı ve yıkım bırakarak çekilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP