DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı | Dış Haberler
16 okunma

İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı | Dış Haberler

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail kabinesi Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:45
İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphia Koridoru’ndaki işgale devam etme kararını onayladı. Bu koridor, Mısır ile Gazze Şeridi arasında yer alıyor.

Yerel basına göre, İsrail ordusu, işgalin devam etmesiyle ilgili haritaları Güvenlik Kabinesine sunmuş. Kabine üyelerinin 8’i işgale devam edilmesinden yana oy kullandığı ve böylece önerinin kabul edildiği belirtiliyor.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, teklifi reddetti. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise toplantıda yer almadı.

Toplantıda, Başbakan Binyamin Netanyahu, işgalin “gerekliliğini” savundu. Netanyahu, bu adımın İsrail ile Hamas arasındaki “esir takası” görüşmelerini zorlaştırmayacağını ve hatta olası bir anlaşmayı daha da kolaylaştıracağını iddia etti.

İsrail’den adı açıklanmayan bir yetkili, İsrail ordusunun hazırladığı ve Güvenlik Kabinesine sunduğu haritaların ABD tarafından “onaylandığını” belirtti.

Esir takası müzakerelerini engelleyen önemli bir unsur

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası görüşmelerini sabote etmekle suçlandığını belirtelim.

Netanyahu, esir takası görüşmelerinin yeniden başlamasının ardından, olası bir anlaşma için yeni şartlar öne sürmüştü. Bu şartlardan biri de Philadelphia Koridoru’nun İsrail ordusu tarafından kontrol altında tutulmasıydı.

15-16 Ağustos’ta Katar’ın başkenti Doha’da başlayan ve zaman zaman devam eden esir takası görüşmelerinin, Netanyahu’nun getirdiği yeni şartlar nedeniyle sekteye uğradığı söyleniyor.

Güvenlik Kabinesi’nin Philadelphia Koridoru’ndaki işgale devam etme kararının, esir takası görüşmelerini çıkmaza sokacağı belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP