DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail istihbaratı, 7 Ekim'den aylar önce Netanyahu'yu "savaşın an meselesi" olduğu konusunda uyarmış | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail istihbaratı, 7 Ekim'den aylar önce Netanyahu'yu "savaşın an meselesi" olduğu konusunda uyarmış | Dış Haberler
19 okunma

İsrail istihbaratı, 7 Ekim'den aylar önce Netanyahu'yu "savaşın an meselesi" olduğu konusunda uyarmış | Dış Haberler

İsrail basınına göre Şin-Bet, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırılardan aylar önce Başbakan Binyamin Netanyahu'yu uyararak "savaşın an meselesi" olduğunu ancak günü veya saatini bilemeyeceklerini bildirdi

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 08:46
İsrail istihbaratı, 7 Ekim'den aylar önce Netanyahu'yu "savaşın an meselesi" olduğu konusunda uyarmış | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar, 7 Ekim 2023’teki Gazze Şeridi saldırılarından aylar önce, 23 Temmuz’da Başbakan Binyamin Netanyahu’yu bir savaşın yaklaştığı konusunda uyardı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin bildirdiğine göre, Bar, 7 Ekim saldırılarından 76 gün önce Netanyahu ile acil bir görüşme talep etti. Bu görüşmede, Bar, Başbakan’a “Sizi bir savaş hakkında uyarıyorum” diyerek, yaklaşan saldırının gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Şin-Bet Direktörü, Netanyahu’ya sunduğu istihbarat bilgileri içerisinde “baskın” veya “intifada” kelimelerini kullanmadı. Ancak “savaşın an meselesi” olduğunu vurgulayarak, saldırının kesin zamanını henüz bilemediklerini belirtti.

ANA MUHALEFET LİDERİYLE DE BİR ARAYA GELDİ

Bar, 23 Temmuz’daki Netanyahu ile görüşmesinin ardından, hemen ana muhalefet lideri Yair Lapid ile de görüştü. Bar’ın “savaşın yakın” olduğu konusunda yaptığı açıklama ve uyarılar, Lapid’i şaşırttı.

Lapid, “Bunu Başbakan’a söyledin mi?” diye sorunca, Bar “evet” yanıtını verdi.

NETANYAHU LAPİD'İ "YALANCILIKLA" SUÇLADI

Ana muhalefet lideri Yair Lapid, 7 Ekim saldırılarını durdurma konusundaki başarısızlığı araştıran soruşturma komisyonunda yaptığı konuşmada, Başbakan Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’deki saldırıların öncesindeki uyarı işaretlerini görmezden geldiğini iddia etti.

Lapid, “Hükümet gerçekten bilgilendirildi. Ben bilgilendirildim ve gördüğüm istihbarat bilgisi elbette başbakan ve bakanları tarafından da görüldü” dedi.

Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun 7 Ekim’den “bir ay önce ve hatta bir saat önce bile” herhangi bir uyarı almadığını belirterek, “Yair Lapid yine yalan söylüyor” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP