DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2296576-1.21732%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail, İran'a hava saldırısı gerçekleştirdi | Dış Haberler
11 okunma

İsrail, İran'a hava saldırısı gerçekleştirdi | Dış Haberler

İsrail, İran'ın başkenti Tahran'a ve Suriye'nin başkenti Şam ile Humus kentlerine saldırı düzenledi. İsrail, onlarca stratejik askeri hedefin baarıyla vurulduğunu duyururken, İran ise İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaları hedef aldığını, saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşılık verildiğini ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu. İsrail ordusu İran'a yönelik saldırıların "tamamlandığını" açıkladı. İran, İsrail'in ülkede 20 noktayı hedef aldığına dair iddiasının doğru olmadığını belirtirken, İsrail'e cevap haklarını kullanacaklarını açıkladı. Beyaz Saray ise...

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:45
İsrail, İran'a hava saldırısı gerçekleştirdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, 1 Ekim’de İran’ın düzenlediği hava saldırısının ardından gece yarısı misilleme saldırısı gerçekleştirdi. Tüm dünya bu saldırıyı bekliyordu.

İsrail'den İran'a misilleme! Haberi Görüntüle

İsrail, İran’a yönelik operasyonunu 3 dalga halinde gerçekleştirdi. Saldırı 3.5 saat sürdü ve 20 hedefi kapsadı.

Başkent Tahran’ın yanı sıra Huzistan ve İlam eyaletleri de saldırıya uğradı. Suriye’nin başkenti Şam ve Humus şehri de hedef alındı.

3.5 saat, 20 nokta

İsrail, operasyonun başarılı olduğunu ve İran’da 20 stratejik askeri tesisin vurulduğunu açıkladı.

İran, 20 noktanın vurulduğu iddiasını reddetti. Hava savunma sistemlerinin saldırıyı büyük oranda engellediğini ve hiçbir kayıp veya yaralanma olmadığını, hasarın sınırlı olduğunu belirtti. İran, İsrail’in zayıf bir saldırı düzenlediğini ve bunu abartmaya çalıştığını iddia etti.

İran: İsrail saldırılarında sınırlı hasar meydana geldi Haberi Görüntüle

İsrail, İran’a düzenledikleri saldırının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Açıklamada, “Eğer İran rejimi tansiyonu yükseltmeye devam ederse karşılık vermek zorunda kalacağız.” ifadesi kullanıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak İran’a yönelik saldırının sona erdiğini belirtti ve “Uçaklarımız güvenli bir şekilde geri döndü.” dedi. İran ise İsrail’in saldırılarına cevap vermeye hazır olduklarını ve “orantılı bir karşılık” vereceklerini bildirdi.

Saldırılar sırasında tüm uçuşları durduran İran, ülke genelinde uçuşların yerel saatle 09.00’dan itibaren yeniden başladığını duyurdu.

Dünyadan tepkiler

Beyaz Saray, İsrail’in saldırısı öncesinde Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i bilgilendirdiğini açıkladı. İsrail’in yanında olduklarını ve saldırının İsrail’in meşru müdafaa hakkı olduğunu belirten Beyaz Saray, “İsrail, İran saldırısına karşılık verdi ve bizim açımızdan bu noktada sona ermeli. İran karşılık verirse, İsrail’i savunacağız” dedi.

Beyaz Saray: İsrail, meşru müdafaa hakkını kullandı Haberi Görüntüle

Suudi Arabistan, İran’ın hedef alınmasını ‘egemenliğinin ihlali’ ve ‘uluslararası yasaların ihlali’ olarak nitelendirerek kınadı. Tüm taraflara azami itidal çağrısında bulunan Riyad yönetimi, uluslararası toplumu bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi için harekete geçmeye davet etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İran’ın İsrail’in saldırısına karşılık vermemesi gerektiğini belirterek tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP