DOLAR 34,1564 -0.13%
EURO 37,8206 -0.04%
ALTIN 2.904,24-0,65
BITCOIN 2058027-1.28652%
İstanbul
20°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail-İran hattında tansiyon yükseldi, gözler ABD Başkanı Biden'da | Dış Haberler
7 okunma

İsrail-İran hattında tansiyon yükseldi, gözler ABD Başkanı Biden'da | Dış Haberler

İsrail-Lübnan hattında gerilim sürerken, İran'ın Salı gecesi İsrail'e yüzlerce füzeyle saldırmasıyla bölgede tansiyon yükseldi. Washington Post'a konuşan bazı yetkililer, ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu hükümetine yeteri kadar baskı yapmadığı konusunda endişe duyduklarını dile getirdi. Biden yönetiminden yetkililer, 'İsrailli yetkililerin İran'a karşı anında ve büyük çaplı bir misilleme yapma ihtiyacı hissetmediklerini söylediklerini' söyledi.

ABONE OL
Ekim 3, 2024 07:45
İsrail-İran hattında tansiyon yükseldi, gözler ABD Başkanı Biden'da | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde İsrail’in Lübnan Hizbullahı’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, Lübnan’da binlerce insanın ölümüne ve yaklaşık 1 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu. İsrail, Hizbullah mensuplarının kullandığı iletişim cihazlarını imha etmek ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef alan operasyonlar dahil olmak üzere birçok eylemde ABD’yi önceden bilgilendirmedi.

Gerilim yükseldi! Son gelişmeler neler? Haberi Görüntüle

İran’ın Salı gecesi İsrail’e yüzlerce füzeyle saldırısının ardından İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği belirsizliğini koruyor. Bölgede artan gerilimle birlikte gözler ABD Başkanı Joe Biden’a çevrilmiş durumda. Biden, Salı gecesi yaptığı açıklamada ABD’nin İsrail’e tam destek verdiğini belirtmişti. Ancak dün yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine olası bir saldırıyı desteklemediğini ifade etti.

Washington Post’ta yer alan bir habere göre, Biden yönetimindeki yetkililer, İsrail yetkililerinin İran’a karşı derhal ve geniş çaplı bir misilleme yapma ihtiyacı duymadıklarını söylediklerini belirtti.

"KIRMIZI ÇİZGİ"

Ancak ABD ve Avrupa’daki yetkililer, İsrail’in İran’daki petrol tesislerini hedef alabilir ve bu durum tehlikeli bir tırmanışa yol açabilir endişesini taşıyor. Üst düzey bir Avrupalı yetkili, Washington Post’a yaptığı açıklamada, Tahran’ın uzun zamandır petrol ve gaz endüstrisine yönelik saldırıların “kırmızı çizgi” olduğunu belirttiğini söyledi.

YETKİLİLER BIDEN'IN NETANYAHU HÜKÜMETİNE YETERLİ BASKI YAPMADIĞINDAN ENDİŞELİ

Amerikalı yetkililer, İsrail’i ölçülü bir şekilde yanıt vermeye teşvik ettiklerini belirtse de, Avrupa’daki ABD müttefikleri, Washington’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine yeterli baskı yapmadığından endişe duyuyor.

Biden yönetimindeki yetkililer, Netanyahu’nun itidalli davranacaklarını ima etse de, Netanyahu’nun karar alma sürecinde aşırı sağcı seslerin önemli bir güce sahip olduğunu ve bu durumun değişebileceğini söylüyor.

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Netanyahu’yu İran’ın nükleer tesislerine saldırılması yönünde çağrıda bulundu.

"NÜKLEER TESİSLERE SALDIRI GÖRÜŞÜLMEDİ"

ABD Başkanı Biden, dün İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine olası saldırısını desteklemediğini açıkladı. Üst düzey bir yetkili, İsrailli yetkililerin ABD’li yetkililerle özel görüşmelerde böyle bir saldırıyı tartışmadıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP