DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail, Gazze'de bulunan cesetlerin esirlere ait olduğunu ve kimliklerini açıkladı | Dış Haberler
18 okunma

İsrail, Gazze'de bulunan cesetlerin esirlere ait olduğunu ve kimliklerini açıkladı | Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'de rehin alınan, 2'si kadın 4’ü erkek olmak üzere 6 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu. Açıklamada, söz konusu kişilerin 7 Ekim 2023'te esir alınan esirlere ait olduğu ve Hamas tarafından öldürüldüğü iddia edildi. ABD Başkanı Biden da cansız bedeni bulunan kişilerden birinin Amerikan vatandaşı olduğunu açıkladı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 09:45
İsrail, Gazze'de bulunan cesetlerin esirlere ait olduğunu ve kimliklerini açıkladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Gazze’de keşfedilen cesetlerin esirlerin kalıntıları olduğunu açıkladı ve kimliklerini kamuoyuna duyurdu.

Ordu tarafından yayınlanan bir açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze’deki çatışmalar sırasında altı ceset bulduğu belirtildi.

Cesetlerin bulunduğu yerin Refah kentindeki bir tünel olduğu ifade edildi ve cesetlerin isimlerini açıklayan açıklamada, söz konusu kişilerin 7 Ekim 2023’te esir alınanlar arasından olduğunu ve Hamas tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

BIDEN: BİRİ AMERİKAN VATANDAŞI

ABD Başkanı Joe Biden, yayımladığı başsağlığı mesajında Gazze’de bulunan esirlerden Hersh Goldberg-Polin’in ABD vatandaşı olduğunu açıkladı. “Çok üzgünüm ve öfkeliyim. Hersh, 7 Ekim’de İsrail’de düzenlenen bir barış müzik festivaline katılırken vahşice saldırıya uğrayan masumlar arasındaydı.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden mesajında şunları belirtti: “İsrail güçleri, Refah kentinin altındaki bir tünelde Hamas tarafından tutulan altı rehinin cesedini keşfetti. Bu acımasız teröristler tarafından öldürülen rehinelerden birinin Hersh Goldberg-Polin adlı bir Amerikan vatandaşı olduğunu teyit ettik. Çok üzgünüm ve öfkeliyim. Hersh, 7 Ekim’de İsrail’de barış için düzenlenen bir müzik festivaline katılırken vahşice saldırıya uğrayan masumlar arasındaydı. Hamas’ın vahşi katliamı sırasında arkadaşlarına ve yabancılara yardım ederken kolunu kaybetti. Henüz 23 yaşındaydı. Dünyayı gezmeyi planlıyordu. Anne ve babası Jon ve Rachel’ı tanıyorum. Akla hayale gelmeyecek şeylere katlanırken bile cesur, bilge ve kararlı davrandılar. Oğullarının ve vicdansız koşullarda tutulan tüm rehinelerin amansız ve bastırılamaz savunucuları oldular. Onlara hayranım ve onlarla birlikte kelimelerin ifade edemeyeceği kadar derin bir keder yaşıyorum. Bu gece tüm Amerikalıların, tıpkı Jill ve benim gibi, onlara dua edeceğini biliyorum. Sevgili Hersh’ü onlara güvenli bir şekilde ulaştırmak için yorulmak bilmeden çalıştım ve onun ölüm haberiyle kalbim kırıldı. Bu trajik olduğu kadar kınanacak bir durum. Hiç şüpheniz olmasın, Hamas liderleri bu suçların bedelini ödeyecek. Ve biz de kalan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

İSRAİL ORDUSU DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA BİLGİ VERMEMİŞTİ

İsrail ordusu önceki açıklamasında, Gazze’deki çatışmalar sırasında İsrail güçlerinin çok sayıda ceset bulduğunu duyurmuştu ancak cesetlerin sayısı veya kimlikleri hakkında bilgi vermemişti.

İsrail’deki muhalefet ve Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri Başbakan Binyamin Netanyahu’yu eleştirmeye devam ediyor.

Öte yandan, İsrailli esirlerin aileleri başta olmak üzere çok sayıda gösterici, cesetlerin kimliklerinin açıklanması üzerine İsrail’in Rehovot kentinde bazı yolları kapattı.

Göstericiler, derhal bir esir takası anlaşması yapılmasını talep etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP