DOLAR 34,1546 0.16%
EURO 37,9840 -0.31%
ALTIN 2.879,480,17
BITCOIN 21678251.30636%
İstanbul
21°

AÇIK

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail Cumhurbaşkanı: Patlayan cihazlarla ilgimiz yok | Dış Haberler
7 okunma

İsrail Cumhurbaşkanı: Patlayan cihazlarla ilgimiz yok | Dış Haberler

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı önce çağrı cihazlarının ve sonra telsizlerinin patlatılmasının ardından gözler İsrail'e çevrilmişti. İsrail'den bugüne dek saldırılara ilişkin bir açıklama gelmemişti, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ise saldırılardan İsrail'in sorumlu olmadığını öne sürdü ve "Hizbullah'ın çok sayıda düşmanı olduğunu" söyledi

ABONE OL
Eylül 23, 2024 07:45
İsrail Cumhurbaşkanı: Patlayan cihazlarla ilgimiz yok | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların ardından İsrail-Lübnan sınırında da gerilimler tırmandı. 17 Eylül’den itibaren ise iki ülke arasındaki tansiyon iyice arttı.

17 Eylül’de Lübnan’da Hizbullah üyelerine ait iletişim cihazları patlatıldı. Ertesi gün ise Lübnan’ın güneyinde ve Beyrut’ta telsizlere yönelik saldırılar gerçekleşti. İsrail’in iki gün üst üste gerçekleştirdiği siber saldırılar sonucunda 37 kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı.

Lübnan’da yaşanan siber saldırılar üzerine tüm gözler İsrail’e çevrildi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’e karşılık vereceklerini açıkladı. İsrail ise saldırılarla ilgili herhangi bir sorumluluk üstlenmedi.

“KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZ VAR”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, saldırılarda İsrail’in rolünün olmadığını belirtti. Sky News’e konuşan Herzog, “Herhangi bir operasyonla ilgili herhangi bir bağlantıyı kesinlikle reddediyorum. Bu savaşta korkunç trajediler yaşanıyor ve biz bu noktaya asla gelmek istemezdik. Ancak kendimizi savunma hakkımız var. İsrail’in kuzeyinde barış içinde yaşayan İsrailliler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Dürziler ve Yahudiler öldürüldü.”

“Bir yıldır evlerinden tahliye edildiler ve Hizbullah sürekli olarak füzeleri halkımıza gönderiyor. Kendimizi savunma hakkımız var.”

“HİZBULLAH’IN ÇOK SAYIDA DÜŞMANI VAR”

Lübnan’da yaşanan siber saldırılarla ilgili İsrail’in sorumluluğuna dair soruyu yanıtlayan Herzog, “İlgimiz yok, sadece Hizbullah’ın çok sayıda düşmanı olduğunu söylemekle yetiniyorum. Günümüzde oldukça fazla düşmanı var. Hizbullah Lübnan’ı boğuyor ve yok ediyor. Lübnan’da tekrar tekrar kaos yaratıyor.”

“Biz sadece kendimizi savunmak için buradayız – yaptığımız tek şey bu ve herhangi bir normal ülkenin yapacağı şey bu.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP