DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail basını: Netanyahu, Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail basını: Netanyahu, Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldı | Dış Haberler
5 okunma

İsrail basını: Netanyahu, Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldı | Dış Haberler

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kuzeyde Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığını iddia etti. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım ise İsrail'e savaş açmayı planlamadıklarını ancak İsrail'in açması durumunda buna karşılık vereceklerini belirtti

ABONE OL
Eylül 15, 2024 07:45
İsrail basını: Netanyahu, Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kuzey sınırındaki gerilimi ele almak için 12 Eylül’de stratejik bir toplantıya katıldı. İsrail’in Kanal 13 televizyonunun internet sitesinde yayınlanan habere göre, Netanyahu bu toplantıda İsrail’in kuzey cephesinde kapsamlı ve güçlü bir askeri operasyon yapma niyetinde olduğunu belirtti.

Kanal, anonim bir üst düzey yetkiliye dayandırarak, saldırıların zamanlamasının henüz kesinleşmediğini, ancak yakın gelecekte gerçekleştirilmesi planlandığını duyurdu.

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin bu hafta kuzey sınırındaki gerilimi görüşmesi bekleniyor. Kanal, bazı İsrailli güvenlik yetkililerinin, kuzey cephesindeki saldırıların genişletilmesinin Gazze’deki askeri varlığın azaltılmasını gerektireceğini belirttiğini de bildirdi.

Bu yetkililer ayrıca, İsrail’in kuzeydeki mevcut durumu değiştirme girişimlerinin “geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği” konusunda Netanyahu’yu uyardılar.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Lübnan haber ajansı NNA’ya göre Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, başkent Beyrut’ta düzenlenen bir törende konuşma yaptı. Kasım, Netanyahu’nun kuzey cephesinde saldırıları genişletme kararına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Kasım, Netanyahu’nun savaş tehdidinden korkmadıklarını ve bu tehdidin Gazze’ye destek verme kararlılıklarını sarsmayacağını vurguladı. “Savaş açma planımız yok çünkü bunun bir faydası olacağını düşünmüyoruz, ancak İsrail savaş açarsa buna savaşla karşılık veririz ve kayıplar bizim için de onlar için de çok büyük olur.” dedi.

Kasım ayrıca, İsrail’in kuzeyde bir savaş başlatması halinde yüz binlerce Lübnanlının evlerinden kaçmak zorunda kalacağını ve bunun uzun vadeli göçlere yol açabileceğini belirtti.

Kasım, Gazze’deki savaş devam ettiği sürece Lübnan cephesinde de saldırıların süreceğini ve İsrail’in saldırılarının artması, özellikle de sivilleri hedef alması durumunda saldırıların da yoğunlaşacağını açıkladı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP