DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail basını: İsrailliler, İran'ın olası saldırısına evde kalarak ve yiyecek stoklayarak hazırlanıyor | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail basını: İsrailliler, İran'ın olası saldırısına evde kalarak ve yiyecek stoklayarak hazırlanıyor | Dış Haberler
11 okunma

İsrail basını: İsrailliler, İran'ın olası saldırısına evde kalarak ve yiyecek stoklayarak hazırlanıyor | Dış Haberler

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastlarının ardından İran'dan gelebilecek misillemeye karşılık İsraillilerin yiyecek stokladığı, evden çıkmamayı tercih ettiği ve psikolojik destek arayışına girdiği belirtildi

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 08:46
İsrail basını: İsrailliler, İran'ın olası saldırısına evde kalarak ve yiyecek stoklayarak hazırlanıyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yedioth Ahronot gazetesi, İsrail’deki artan gerilimin halk üzerindeki etkilerini ele alan bir haber yayımladı.

Habere göre, Heniyye suikastının ardından dondurma satışları iki katından fazla arttı. Dondurmanın ardından en çok talep gören ürünler ise konserve gıdalar oldu; bunlar arasında ton balığı, mısır ve turşu satışları yüzde 140’lık bir artış gösterdi.

İsrailliler, son günlerde dışarıda yemek yemeyi tercih etmeyi bıraktı. Tel Aviv’deki ünlü restoranlardan birinin hafta sonu rezervasyonları yarı yarıya azaldı.

Ancak pizza restoranları için işler yolunda gidiyordu. Pizza siparişlerindeki artış hafta sonu yüzde 40’a ulaştı. Bu artışın nedeni, İsraillilerin gece dışarı çıkmak yerine evde pizza yemeyi tercih etmeleri olarak gösteriliyor.

REKLAM

İsraillilerin endişelerinin alkol tüketimlerine yansıdığı da görüldü. Haberde, İsrail’in orta kesimindeki Rishon Lezion kentindeki bir barın işletmecisinin sözlerine yer verildi. İşletmeci, müşterilerinin endişelerini gidermek için daha fazla içki içmeye başladığını belirtti.

İsraillilerin psikolojik destek arayışı da arttı. Son birkaç günde psikolog ve psikiyatristlere ulaşmak gittikçe zorlaşırken, ortalama seans ücreti 122,5 dolara (450 şekel) yükseldi.

Bir psikolog, haberde yaptığı açıklamada, psikolojik danışmanlık hizmetine olan talebin “çılgınca” bir şekilde arttığını ve psikologların uzun saatler çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Ülkede uyku ilacı ve sakinleştirici ilaç talebi de yüzde 30 arttı.

Pek çok uluslararası hava yolu şirketinin Tel Aviv seferlerini iptal etmesi nedeniyle binlerce İsrailli yurt dışında mahsur kaldı. Bununla birlikte, Corendon Europe gibi seferlerini sürdüren hava yolu şirketleri aracılığıyla yurt dışına çıkmak isteyen İsraillilerin sayısı arttı.

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, 30 Temmuz’da Beyrut’ta İsrail ordusunun düzenlediği bir saldırıda öldürüldü.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğradı.

Tel Aviv yönetimi, Beyrut’ta düzenlenen hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanı Şükür’ün öldürülmesi ve Tahran’da Hamas lideri Heniyye’nin suikasta uğramasının ardından Lübnan Hizbullahı ve İran’dan “güçlü bir karşılık beklediğini” açıklamıştı.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP