DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23083150.51075%
İstanbul
18°

AÇIK

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran'daki saldırı kesin ve güçlüydü | Dış Haberler
7 okunma

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran'daki saldırı kesin ve güçlüydü | Dış Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısının hedeflerine ulaştığını söyledi. Netanyahu, "İran'daki saldırı kesin ve güçlüydü ve tüm hedeflerine ulaştı, ABD'ye yakın koordinasyonu için teşekkür ediyorum. İran'ın savunma kabiliyetine ve füze üretme yeteneğine zarar verdik." dedi

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:45
İsrail Başbakanı Netanyahu: İran'daki saldırı kesin ve güçlüydü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik misilleme saldırısından iki gün sonra yaptığı açıklamada, saldırının hedeflerini başarıyla tamamladığını duyurdu ve ABD’ye yakın iş birliği için teşekkür etti.

Netanyahu, “İran’daki operasyon kesin ve etkiliydi ve tüm hedeflere ulaştı. ABD’ye yakın koordinasyonu için teşekkür ediyorum.” dedi. “İran’ın savunma yeteneklerine ve füze üretim kapasitesine zarar verdik,” diye ekledi.

İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRISI

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına karşılık olarak 26 Ekim’de İran’daki askeri tesisleri hedef alan bir saldırı düzenlediğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a gerçekleştirilen hava saldırılarının ardından güvenlik yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerindeki bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara “başarıyla” karşı koyduğunu, ancak bazı bölgelerde “sınırlı hasar” olduğunu duyurdu.

İsrail, saldırının “başarıyla” tamamlandığını duyurdu.

İran ordusunun yazılı açıklamasında saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.