DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda "uzak mesafeden atış" vurgusu | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda "uzak mesafeden atış" vurgusu | Dış Haberler
11 okunma

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda "uzak mesafeden atış" vurgusu | Dış Haberler

İşgal altındaki Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda, ölümün uzak mesafeden yapılan ateşli silah atışı sonucu meydana geldiğine dikkat çekildi.

ABONE OL
Eylül 18, 2024 08:45
İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda "uzak mesafeden atış" vurgusu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi raporunda, Kimya İhtisas Dairesi’nin kan örneklerinde toksik madde tespit etmediği, Biyoloji İhtisas Dairesi’nin ise DNA profilinin Ayşenur Ezgi Eygi’yle uyumlu olduğunu ve ikinci bir şahsa ait DNA izine rastlanmadığını belirttiği belirtilmiştir.

Morg İhtisas Dairesi İzmir Histopatolojik Tetkik Şubesi’nin raporunda ise beyin kanaması ve beyin hasarı tespit edildiği kaydedilmiştir.

Raporda, Eygi’nin vücudunda bir ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarasının bulunduğu ve bu yaralanmanın tek başına ölümcül olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, atışın uzak mesafeden gerçekleştiği ve giriş deliğinin etrafında yanık, duman, is veya barut artığı bulunmadığı vurgulanmıştır.

Filistin’de yapılan ilk otopside giriş yarasının bozulduğu ve mermi çekirdeğinin çıkartıldığı hatırlatılmıştır. Olay yerinin kroki ve görüntülerinin sağlanamaması nedeniyle atış istikameti ve mermi çekirdeği hakkında kesin bir görüş oluşturulamadığı belirtilmiştir.

Raporda ayrıca, cesetten 6 adet metalik yabancı cisim çıkarılarak suç delili teşkil etmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği belirtilmiştir.

“Yeniden yapılan otopsi sırasında gözlenen makroskobik bulgular, histopatolojik özellikler ve toksikolojik inceleme bulguları birlikte değerlendirildiğinde ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafa kemiklerinde kırık, beyin zarları arasında kanama (subaraknoid) ve beyin dokusu hasarı sonucu meydana geldiği kanaati oluşmuştur.”

İsrail askerlerinin aktivist Eygi’yi öldürmesi

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında katılımcılara ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Eygi’nin cenazesi, 14 Eylül’de Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003’te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP