DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147553-1.28733%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İspanya’nın Sierra de Cádiz bölgesinde, eski Roma dönemine ait 57 yerleşim yeri bulundu
7 okunma

İspanya’nın Sierra de Cádiz bölgesinde, eski Roma dönemine ait 57 yerleşim yeri bulundu

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:47
İspanya’nın Sierra de Cádiz bölgesinde, eski Roma dönemine ait 57 yerleşim yeri bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya’nın Sierra de Cádiz bölgesinde arkeologlar, tarihi bir keşfe imza attı. 57 antik Roma yerleşiminin izine rastlayan ekip, bu sayının başlangıçtaki tahminlerden çok daha fazla olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, bu yerleşimlerin birbirine bağlı olduğunu düşünüyor ve bu ilişkileri daha iyi anlamak için detaylı bir çalışma yürütüyorlar. Bu çalışma, bölgedeki Roma yerleşimlerinin kapsamlı bir şekilde incelenmesini ilk kez sağlayacak.

Cádiz Üniversitesi’nden araştırma ekibi, Guadalete Nehri çevresindeki yerleşimleri inceledi. Jeo radar teknolojisi kullanarak, yüzeyde görünmeyen antik yapıları tespit ettiler.

Bornos’taki El Canuelo villasında yapılan kazılarda, yaşam ve çalışma alanlarını ayıran duvarlar bulundu. Ekip, daha önce keşfedilmiş ancak incelenmemiş diğer alanları da araştırdı.

Bu keşif, 2000 yıl önceki Roma İmparatorluğu’nun bölgedeki varlığı hakkında önemli bilgiler sunuyor. Romalılar MÖ 264 yılında İspanya’yı fethettikten sonra bu bölgeye yerleşmişlerdi.

Araştırma ekibi, önümüzdeki yıllarda çalışmalarına devam edecek ve hedefleri, Roma yerleşimleri ve bölge hakkında daha derin bir anlayış geliştirmek. Bu çalışmalar, bölgenin arkeolojik mirasına ışık tutarak tarihini aydınlatacak.

İspanya'nın Sierra de Cádiz bölgesinde, eski Roma dönemine ait 57 yerleşim yeri bulundu

Haberler.com / Abdullah Teymur – Dünya

Roma İmparatorluğu İspanya İspanya Dünya Roma Eğitim Kültür Sanat Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP