DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Işıkhan: Belediyeler SGK borçları için taksit başvurusunda bulunuyor
9 okunma

Işıkhan: Belediyeler SGK borçları için taksit başvurusunda bulunuyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:45
Işıkhan: Belediyeler SGK borçları için taksit başvurusunda bulunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalar yaptı. Işıkhan, belediyelerin SGK borçları için yapılandırma ve taksit seçeneklerinden faydalanmak üzere başvuruda bulunduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı’nın TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamaların ardından belediyelere yapılandırma ve taksit imkânları sunulduğunu, bu konuda başvuruların geldiğini ve sayının artması beklendiğini ifade etti. Henüz net bir rakam verilmese de, birçok belediyenin il müdürlüklerine başvuruda bulunduğunu belirtti.

Işıkhan, prim borçlarının yapılandırılması için başvuruların giderek arttığını ve belediyelerle birlikte çözüm yolları arayarak taksitlendirme seçeneklerini değerlendirdiklerini söyledi. Ödeme süreci için öncelikle bildirimde bulunduklarını ve daha sonra başvuru sahipleriyle birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Bir gazetecinin Bakanlığın bazı belediyelerin işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirdiğini hatırlatması üzerine, Bakan Işıkhan, Rehberlik Teftiş Başkanlığı’nın gelen her türlü şikayeti değerlendirdiğini ve hızla müfettiş görevlendirdiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Vedat Işıkhan Vedat Işıkhan Kabine Belediye Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP