DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İşçilerin Ücret ve Vergi Sıkıntısı
7 okunma

İşçilerin Ücret ve Vergi Sıkıntısı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:57
İşçilerin Ücret ve Vergi Sıkıntısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin yüksek vergi yükünden dolayı zor durumda olduğunu belirtti. “12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Ücretlerde ve vergilerde sorunlar yaşıyoruz,” dedi. Atalay, bu sözleri Şeker-İş Sendikası tarafından düzenlenen “Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu”nda dile getirdi.

Atalay, işçilerin ağır çalışma koşulları altında yıpranarak hayatlarını sürdürdüklerini vurguladı. “Geçmişte kamu işçileri ücret konusunda öncüydü. Ancak yapılan son sözleşmeyle birlikte durum değişti. İşçilerin elde ettiği haklar, bazı işverenlerin tepkisine yol açtı. Memur ve işçi aynı şartlarda çalışıyor ama memurlar daha düşük ücret alıyor. İnsan geçimini sağlayamıyorsa evinde huzur bulamaz,” şeklinde konuştu.

Atalay, işçilerin ekonomik olarak zorlandığını belirterek, “İşçilerin ortalama ücreti, vergiler nedeniyle düşüyor. Zenginlerin bir haftada kedilerine harcadığı parayı biz bir ayda kazanıyoruz. Adil işverenler de var ama işçileri örgütlendikleri için işten çıkaranlar da çok,” dedi. Atalay, kamu çalışanlarına yapılan zammın tüm işçilere uygulanması gerektiğini vurguladı.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ise mevcut vergi sisteminin adil olmadığını ve çalışanları mağdur ettiğini savundu. “Hayat pahalılığı düşük gelirlileri daha da zorluyor. Az kazananlardan az, çok kazananlardan çok vergi alınmalı. Obez vergi sisteminin diyet zamanı geldi,” diye konuştu.

Gök, asgari ücret artışının tüm işçileri etkilediğini belirtti. “Asgari ücret sadece resmi enflasyona göre belirlenirse eksik kalacaktır. Sürdürülebilir yaşam ücreti, tüm kesimlerin katılımıyla oluşturulmalı. Ücretler kademeli olarak artırılmalı. Makroekonomik göstergeler iyileşirken, işçilerin milli gelirden aldığı pay azalmamalı, artmalıdır,” dedi.

Ekonomi Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP