DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152080-0.59356%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İrlandalı Yazarın ‘Peygamberin Şarkısı’ Türkçe Olarak Satışa Çıktı
12 okunma

İrlandalı Yazarın ‘Peygamberin Şarkısı’ Türkçe Olarak Satışa Çıktı

ABONE OL
Eylül 11, 2024 08:48
İrlandalı Yazarın ‘Peygamberin Şarkısı’ Türkçe Olarak Satışa Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Booker Ödülü’ne layık görülen “Peygamberin Şarkısı”, İrlandalı yazar Paul Lynch’in “anıtsal” eseri, artık Türkçe okuyucularla buluşuyor.

Mert Doğruer’in çevirisiyle Delidolu Yayınları tarafından yayımlanan kitap, totaliter bir rejimin toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini gözler önüne seriyor. Edebiyat eleştirmenleri tarafından son 10 yılın en etkileyici eserlerinden biri olarak kabul edilen “Peygamberin Şarkısı”, dört çocuklu bir annenin ailesini koruma mücadelesini, dokunaklı bir anlatımla işliyor.

2023 Booker Ödülü Jüri Başkanı Esi Edugyan, kitabı “Duygusal hikaye anlatıcılığının zaferi. Ruhu sarstığı kadar da gerçek” sözleriyle övmüş. “Peygamberin Şarkısı”, lirizm ve şiirsel bir manifestoyu bir araya getiren bir yapıt olarak tanımlanıyor.

BİR DİRENİŞ DİSTOPYASI

Okurları en karanlık ve klostrofobik düşleriyle yüzleştiren Paul Lynch, romanında benzersiz bir dünya yaratıp yok ediyor.

Çevirmen Mert Doğruer, “Peygamberin Şarkısı”nı bugüne kadar çevirdiği en zorlayıcı eser olarak tanımlıyor: “Bizim sektörde metinler yayına hazırlanırken üç farklı gözle bakılır: çevirmen gözü, editör gözü, okur gözü. Hazırlayanların da işi hakkıyla yapmak için aslında üçünü de mümkün mertebe düşünerek çalışması gerekir. ‘Peygamberin Şarkısı’ boğucu bir temayı öyle oturaklı bir üslupla, öyle zorlu bir teknikle işliyor ki, bahsettiğim hassasiyeti göstermek için kendimi en çok zorlamam gereken eser oldu.”

KİTABIN HİKAYESİ

Dört çocuk annesi bilim insanı Eilish Stack, ailesinin başına gelecekleri bilmiyor. Ta ki bir akşam evlerinin kapısı çalınana dek. İki polis memuru, Öğretmenler Sendikası’nda yönetici olan kocası Larry’yi sorgulamak için gelir. Gözaltına alınan eşi bir süre sonra ortadan kaybolur. İrlanda hızla çöküyor ve toplum uçuruma doğru yuvarlanıyor. Gelecekten korkan insanlara bakan Eilish, ailesini korumak için ne kadar ileri gidebileceğini sorgulamaya başlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Edebiyat Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP