DOLAR 34,1507 0.06%
EURO 38,2341 0.11%
ALTIN 2.873,67-0,04
BITCOIN 21702270.32644%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

İranlı Turistler Van’da Boya ve Su Festivali’nde Eğlendi
11 okunma

İranlı Turistler Van’da Boya ve Su Festivali’nde Eğlendi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:55
İranlı Turistler Van’da Boya ve Su Festivali’nde Eğlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın okulların tatil olmasını fırsat bilen İranlı turistler, düzenlenen renkli bir festivalde eğlenceye doydu. “Boya ve Su Festivali” olarak adlandırılan etkinlik, turistler için unutulmaz bir deneyim oldu.

Van’a gelen her turist, bölgenin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Özellikle turizm sektörü, İranlı turistlerin ilgisiyle canlanıyor. Bu tatil döneminde de Van’a gelen İranlı turistler, turizm acenteleri tarafından organize edilen festivale katılarak keyifli vakit geçirdiler.

Gevaş ilçesinde düzenlenen festivalde, İranlı turistler önce renkli boyalara bulandılar, ardından da serin sulara atlayarak festivalin keyfini çıkardılar.

Turizmci Ebubekir Zirek, “Gevaş, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçemiz. Van’a gelen turistlerin Gevaş esnafına ve halkına da katkı sunmalarını istedik. Bu yüzden bu festivali düzenledik. Gevaş’ta deniz kenarında keyifli vakit geçirilebilecek birçok güzel yer bulunuyor. Bu yerler, hem yerli halkın hem de İran, Irak gibi ülkelerden gelen turistlerin hizmetinde” dedi.

Zirek ayrıca, işletmelerinde farklı festivaller düzenlediklerini belirterek, “İranlıların çok sevdiği boya ve su festivalini bu sefer düzenledik. Düzenli olarak farklı etkinlikler düzenliyoruz” diye konuştu.

Festivale katılan İranlı turistler ise Van’da olmaktan ve festivalde eğlenmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. – VAN

Van Gölü Gevaş Tatil İran van Turizm Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP