DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İran: İsrail'e yanıtımızın Gazze'de muhtemel ateşkese zarar vermemesini umuyoruz | Dış Haberler
15 okunma

İran: İsrail'e yanıtımızın Gazze'de muhtemel ateşkese zarar vermemesini umuyoruz | Dış Haberler

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye suikast sonrasında İsrail'e saldırı kararlarının Gazze'de muhtemel ateşkes ile ilgisi olmadığını ancak bu saldırının ateşkes görüşmelerine zarar vermeyecek şekilde yapılmasını umduklarını açıkladı

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:46
İran: İsrail'e yanıtımızın Gazze'de muhtemel ateşkese zarar vermemesini umuyoruz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, ülkenin İsrail’e yönelik olası saldırı planlarının, Gazze’deki ateşkes görüşmelerine bağlı olup olmadığı sorusuna yanıt verdi. IRNA’ya göre, temsilcilik, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının öncelikli hedef olduğunu belirtti.

“Hamas’ın kabul edeceği her anlaşma, bizim tarafımızdan da kabul edilecektir,” ifadesi açıklamanın en önemli bölümlerinden biriydi.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in Hamas lideri İsmail Haniye’ye Tahran’da düzenlediği suikastın, İran’ın ulusal güvenliğini ve egemenliğini ihlal ettiği vurgulandı. “Meşru savunma hakkımız var ve bu durumun Gazze ateşkesiyle hiçbir ilgisi yok; ancak yanıtımızın, zamanında ve muhtemel ateşkese zarar vermeyecek şekilde verilmesini umuyoruz,” denildi.

Haniye’ye yönelik suikastın ardından, İran’dan İsrail’e saldırı beklentisi artmıştı. Ancak Tahran, Gazze’de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı planlarından vazgeçebileceğine dair iddialar da ortaya atılmıştı.

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos’ta ortak bir açıklama yayınlayarak İsrail ve Hamas’ı, Gazze’de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos’ta Kahire veya Doha’da müzakerelere yeniden başlamaya çağırmıştı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP