DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İran "İsrail'e karşılık vermemesini" isteyen Avrupa ülkelerine tepki gösterdi | Dış Haberler
14 okunma

İran "İsrail'e karşılık vermemesini" isteyen Avrupa ülkelerine tepki gösterdi | Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın "İran'ın İsrail'e karşılık vermemesi" talebini içeren ortak açıklamasını "küstahça" bir girişim olarak nitelendirdi.

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 10:45
İran "İsrail'e karşılık vermemesini" isteyen Avrupa ülkelerine tepki gösterdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanani, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin İsrail’i destekleyen ortak açıklamasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Kanani, bu ülkelerin İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçlarını görmezden gelerek Siyonist rejimi desteklediklerini belirterek, “İran, ulusal güvenliğini savunmak için kararlıdır ve Batı ülkelerinin İsrail’in savaş suçlarını ve soykırımını durdurmak için etkili adımlar atması gerekir.” dedi.

Kanani, söz konusu 3 ülkenin İran’ı kendi haklarını kullanmaktan vazgeçmeye zorlama girişimini “küstahça” olarak nitelendirdi. Bu tür yaklaşımların, bölgede açıkça terör suçları işleyen İsrail’i cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacağını belirtti.

Kanani, “Eğer bu ülkeler gerçekten bölgede barış ve istikrar arıyorlarsa, İsrail’in ayrımcı ve ırkçı rejiminin savaş çığırtkanlığına ve maceracılığına kesinlikle karşı durmalılar. Gazze’ye karşı savaşı ve savunmasız Filistin halkına yapılan vahşi saldırıları derhal durdurmalılar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, İngiltere, Fransa, Almanya, ABD ve İtalya’nın dün yayımladıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail’in İran karşısında kendini savunmasına tam destek verdiklerini belirtmiş ve İran’ı İsrail’e yönelik askeri saldırı tehditlerini sonlandırmaya çağırmışlardı.

Açıklamada, bu tür bir saldırının bölgesel güvenliği ciddi şekilde tehlikeye atacağı vurgulanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP