DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın sunacağı kabine listesi reformistleri rahatsız etti | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın sunacağı kabine listesi reformistleri rahatsız etti | Dış Haberler
15 okunma

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın sunacağı kabine listesi reformistleri rahatsız etti | Dış Haberler

İran'da yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın, kabine listesini Meclis'e sunması beklenirken bakan olarak düşünülen bazı isimler Pezeşkiyan'ı destekleyen Reform Cephesi'ni rahatsız etti

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 07:46
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın sunacağı kabine listesi reformistleri rahatsız etti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’da reformist hareketin önemli bir figürü olan Cevad İmam, yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın oluşturduğu kabine listesiyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdi. İmam, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, kabinedeki bazı isimlerin reformist ideolojiden uzak olduğunu ve hatta değişime karşı çıktıklarını savundu.

“Bu kişiler arasında reformlarla hiçbir bağlantısı olmayan, ılımlı yaklaşımdan uzak isimler var. Bazı isimler ise bilinen bir şekilde her türlü değişime ve reforma karşı duruyorlar,” diyen İmam, Pezeşkiyan’a çağrıda bulundu.

“Eğer siyaset, ordu ve milisler tarafından kontrol edilecekse ve siyasi aktivistlere yönelik baskıcı tutum devam edecekse, seçimin anlamı ne? Neden bu kadar maliyeti ülkeye yükledik, neden halkın özellikle de gençlerin duygularıyla oynadık?” sorularını yönelten İmam, Pezeşkiyan’ı şu sözlerle uyardı:

“Kabinenin sorumluluğu sizin üzerinizdedir. Hiçbir lobi grubu ya da baskı unsuru hükümetin sorumluluğunu üstlenmeyecektir. Bu yüzden henüz vaktiniz varken tekrar düşünün.”

Seçim kampanyası boyunca reformistlerin tam desteğini alan Pezeşkiyan’ın yarın Meclis’e kabine listesini sunması bekleniyor. Liste, Meclis tarafından incelenecek ve daha sonra milletvekilleri tarafından ayrı ayrı güven oylamasına tabi tutulacak.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP