DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İran: ABD, İsrail'in suç ortağı | Dış Haberler
22 okunma

İran: ABD, İsrail'in suç ortağı | Dış Haberler

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, ABD'yi Gazze'de ateşkes görüşmelerinde arabulucu değil, İsrail'e savaş silahları sağlayan bir "suç ortağı" kabul ettiklerini söyledi

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 07:46
İran: ABD, İsrail'in suç ortağı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden bahsetti.

Bakıri, Katarlı Bakan ile Doha’da düzenlenen Gazze’deki İsrail saldırılarının durdurulması için yapılan görüşmelerin gidişatı hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, “ABD ve İsrail’in müzakere sürecinde aldatmaca ve sahtekarlık girişimlerine dikkat çektiğini” ifade etti.

Bakıri, ABD’nin Gazze’deki ateşkes görüşmelerinde arabulucu rolü üstlenmediğini, aksine İsrail’e savaş silahları sağlayan bir suç ortağı olduğunu belirterek, Tel Aviv’in Gazze’deki saldırılarını durdurması için tüm imkanların kullanılması gerektiğini vurguladı.

İki Bakan, Doha’da başlayan ateşkes görüşmelerinden sonra ikinci kez telefonda görüştü.

Bakıri, önceki gün yapılan görüşmede İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım suçlarının durdurulması için diplomatik girişimler de dahil olmak üzere ortak çabalara devam edilmesinin önemini vurgulamıştı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP