DOLAR 34,2681 0.04%
EURO 37,4317 0.09%
ALTIN 2.924,550,26
BITCOIN 22483791.23479%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İran, AB ve İngiltere'nin yaptırımlarını kınadı | Dış Haberler
8 okunma

İran, AB ve İngiltere'nin yaptırımlarını kınadı | Dış Haberler

İran, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin Tahran'ın Rusya'ya balistik füze transferi iddiası ve İsrail'e düzenlediği füze saldırıları nedeniyle getirdiği yeni yaptırımları "hukuka aykırı" olarak niteleyerek kınadı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 07:45
İran, AB ve İngiltere'nin yaptırımlarını kınadı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yazılı bir açıklamada, ülkesinin Rusya’ya balistik füze sattığına dair iddiaları reddetti. Bekayi, AB ve İngiltere’nin İran’a uyguladığı yaptırımları şiddetle eleştirdi ve bu yaptırımları “haksız” ve “hukuka aykırı” olarak nitelendirdi.

Bekayi, İran’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa karşı olduğunu ve sorunun diplomatik yollarla çözülmesi çağrısında bulunduğunu vurguladı. Rusya gibi diğer ülkelerle yürütülen savunma işbirliklerinin üçüncü taraflara yönelik olmadığını da belirtti.

Bekayi, AB ve İngiltere’nin Gazze ve Lübnan’da savaş suçları işleyen İsrail’e silah desteği verdiğini hatırlatarak, bu ülkelerin ikiyüzlülüğünü eleştirdi. İran’ın sivil havacılık sektörüne yönelik yaptırımların da “uluslararası hukukun açık bir ihlali” olduğunu ifade etti.

AB ve İngiltere, Rusya’ya balistik füze transferi iddiası ve İsrail’e düzenlenen füze saldırıları nedeniyle İran’a yeni yaptırımlar getirmişti. AB, İran’dan Rusya’ya İHA ve füze transferi yapıldığı gerekçesiyle bazı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulamıştı.

İngiltere ise İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısı nedeniyle İranlı kişi ve kuruluşlara yaptırımlar uyguladığını açıklamıştı.

*Haberde AA’nın arşiv fotoğrafı kullanılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP