DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22612691.97189%
İstanbul
23°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İntihar kapsülü alarmı: İçine giren birkaç dakika içinde ölüyor
9 okunma

İntihar kapsülü alarmı: İçine giren birkaç dakika içinde ölüyor

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:43
İntihar kapsülü alarmı: İçine giren birkaç dakika içinde ölüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre, benzeri görülmemiş intihar kapsülünün kullanımıyla ilgili olayların ardından zor zamanlar geçiriyor. The Last Resort adlı kuruluş, bu cihazı ilk kez kullananın, bağışıklık sistemi ciddi bir şekilde zayıflamış 64 yaşında bir ABD’li kadın olduğunu duyurdu.

İLK KULLANIM

İsviçre polisi, intihar kapsülünün ilk kez kullanılması sonrasında 4 kişiyi gözaltına aldı. Schaffhausen kantonundaki bir orman kulübesinde meydana gelen olayda, savcılar “intihara teşvik ve yardım etme” suçundan şüphelilere karşı soruşturma başlattı. Polis, “intihar kapsülü” kullanılarak gerçekleştirilen yardımlı intihar vakasının dün yaşandığını belirtti.

İntihar kapsülü alarmı: İçine giren birkaç dakika içinde ölüyor

ÖLÜMCÜL GAZ

3D yazıcı ile üretilen ve daha önce kullanılmayan “Sarco” isimli intihar kapsülü, kullanıcının bir düğmeye basmasıyla nitrojen gazı salarak havadaki oksijeni ölümcül seviyelere düşürüyor. Bu şekilde, kapsülde oturan kişi birkaç dakika içinde boğularak ölüyor.

İLK KULLANICI ABD’Lİ

The Last Resort’un sözcüsü, kapsülü kullanan kişinin bağışıklık sistemi sorunları yaşayan 64 yaşında bir ABD’li kadın olduğunu belirtti. “Ölümün bir insan hakkı” olduğunu savunan kuruluş, gözaltına alınan kişilerin arasında The Last Resort Başkan Yardımcısı Florian Willet, bir Hollandalı gazeteci ve iki İsviçreli olduğunu açıkladı.

“HUZURLU, HIZLI VE ONURLU”

Willet’in, kadın intihar kapsülünü kullanırken yanında bulunan tek kişi olduğunu duyuran kuruluş, kadının ölümünün “huzurlu, hızlı ve onurlu” olduğunu belirtti. Sarco, Avusturyalı eski hekim Philip Nitschke tarafından tasarlandı. Cihazın 3D yazıcı ile üretilebilmesi, çocukların ve akıl sağlığı yerinde olmayan kişilerin kullanımıyla ilgili endişeleri beraberinde getiriyor.

Haberler.com / Rabia Dalkılıç – Dünya

İsviçre 3-sayfa Sağlık Hukuk Dünya Polis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP