DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İnternetten saat satışı dolandırıcılığı
7 okunma

İnternetten saat satışı dolandırıcılığı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:35
İnternetten saat satışı dolandırıcılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakırköy’de yaşayan K.İ. adlı bir kişi, 1 milyon 400 bin liralık değerli saatini internet üzerinden satmaya karar verdi. Saati satın almak isteyen biri, K.İ.’yi ofisine davet etti. Ofise gelen K.İ., saatini inceleyen şüphelilerin parasını hesabına yatıracağını söylemesi üzerine saatini bir çekmeceye koydu. Bir süre sonra şüpheliler, parayı toparlayamadıklarını iddia ederek çekmeceden farklı bir saat çıkarıp K.İ.’ye verdiler ve daha sonra para için tekrar arayacaklarını belirttiler.

K.İ.’nin şüpheleri artmaya başladı ve ofisten ayrıldı. Saatini daha yakından incelediğinde sahte olduğunu fark etti ve dolandırıldığını anladı. Hemen dolandırıcıların ofisine geri döndü ancak boş olduğunu gördü. K.İ., yaşadığı dolandırıcılığı polise bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı incelemeler sonucunda dolandırıcıların kimlikleri ve adresleri belirlendi. Sultangazi’deki bir adrese düzenlenen baskında, B.Y., C.C., M.H. ve Z.B. adlı 4 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma sonucunda şüphelilerin kiraladıkları ofiste kullandıkları bir hile ortaya çıktı. Saatin konulduğu çekmecenin arkasına yan odadan bir delik açmışlar ve gerçek saati sahtesiyle bu delik aracılığıyla değiştirmişlerdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, şüphelilerden birinin çalınan saatle kaçtığını gösteriyordu. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

img

Okullarda yeni dönem! Velilerin seçme dönemi sona erdi, artık kura ile belirlenecek

img

Yolcu otobüsü köprünün ayağına saplandı! 9 kişi hayatını kaybetti

img

İsrail, ateşkes görüşmelerine yeniden başlamaya razı oldu

4 ŞÜPHELİ POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Bakırköy Dolandırıcılık Güvenlik İstanbul Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP