DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Instagram’da VPN Kullananlar Büyük Tehlike Altında.

Güvenli bir VPN sağlayıcısı kura çekmek için hizmetlerin özgün ve güvenilir olmasından emin olmak için sağlayıcının internet sitesi şifrelemesine ve VPN protokollerine dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanım şartları ve gizlilik politikaları makul olan, aktüel ve güvenilir yazılımlara haiz sağlayıcılarla emniyet riskleri en aza indirilebiliyor.Ücretsiz VPN’lerin tercih edilmemesi, öteki VPN’lerle alakalı olarak kullanıcı yorumlarının denetim edilmesi de ehemmiyet taşıyor.* Güvenlik açığı: Kötü amaçlı yazılımlar içeren VPN uygulamaları, cihazınıza bulaşabilir ve verilerinizi çalabilir.

Gizlilik Sorunları: Ücretsiz ya da güvenilir olmayan VPN sağlayıcıları, verilerinizi biriktirerek üçüncü şahıslarla paylaşabilir.

Güvenlik Açığı: Kötü amaçlı yazılımlar içeren VPN uygulamaları, cihazınıza bulaşarak verilerinizi çalabilir.

Yavaş Bağlantı: Bazı VPN’ler internet bağlantınızı yavaşlatarak Instagram deneyiminizi negatif etkileyebilir.

Hukuki Sorunlar: Bazı ülkelerde VPN kullanması yasal sınırlamalara doğal olarak olabilir.

Verilerin ele geçirilmesi için gizli saklı servisler içinde büyük yarış varÖrneğin DNS ayarlarını güvenilir olmayan DNS sunucularının adresleriyle değiştiren bir kullanıcı, erişimi kısıtlanan bir platforma giriş yapmak için sitenin adını yazdığında, dolandırıcılık amacıyla oluşturulmuş benzer bir platforma yönlendirilip kullanıcı adı, şifre, kredi kartı detayları gibi detayları ele geçirilebiliyor.

 

 

360 MİLYONDAN FAZLA VPN KULLANICI VERİ KAYDI ÇALINDI

 

DNS AYARLARININ GÜVENLİK RİSKLERİ

 

Ayrıca internette kullanılan birtakım yazılımların içerisine yerleştirilmiş VPN’lerin, verileri biriktirerek reklam verenlere sattığını ve yasadışı yollarla kullanabiliyor. Bu durum, internet bankacılığı ve e-Devlet gibi kritik platformlara erişimde büyük riskler oluşturuyor. VPN aleni kaldığında, şahsi bilgilerinizin ele geçirilme riski yüksek.* Hukuki sorunlar: Bazı ülkelerde VPN kullanması yasal sınırlamalara doğal olarak olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP