DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Instagram yasağının e-ticarete maliyeti ağır oldu: Günlük 1.9 milyar TL’lik kayıp riski
16 okunma

Instagram yasağının e-ticarete maliyeti ağır oldu: Günlük 1.9 milyar TL’lik kayıp riski

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 13:32
Instagram yasağının e-ticarete maliyeti ağır oldu: Günlük 1.9 milyar TL’lik kayıp riski
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi. Bu kararın ardından e-ticarette günlük 1.9 milyar liralık bir kayıp yaşanabileceği ifade edildi.

BTK’nın 2 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren kararıyla Instagram’a erişim kısıtlandı. Platformun ne zaman tekrar erişime açılacağı ise henüz bilinmiyor.

“SOSYAL MEDYA E-TİCARETİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın Türkiye’deki e-ticarette önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Ekmekçi, Türkiye’de e-ticaretin %10’unun sosyal medyada gerçekleştiğini ve günlük 930 milyon liralık bir hacmi temsil ettiğini vurguladı.

Ekmekçi, “Influencer’lar aracılığıyla platformda oluşan trafikle birlikte günlük 1.9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bu rakamın tamamı kaybolmasa da başka platformlara veya zamanlara kayabilir” dedi.

“HER KANAL E-TİCARET İÇİN ÖNEMLİ”

Ekmekçi, e-ticarette tüm kanalların önemli olduğunu vurguladı ve yıl sonu hedeflerinin 3.4 trilyon liralık işlem hacmi olduğunu belirtti. Sektörün büyümesi için her türlü platformun kısıtlanmasının faydalı olmayacağını vurgulayan Ekmekçi, “Instagram Türkiye’de önemli bir e-ticaret platformu. Bu platformda iş modelleri ve yatırımlar mevcut. Bu kararın e-ticaret sektörü için olumsuz sonuçlar doğurabileceği kanaatindeyim” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Instagram Türkiye Sosyal Medya Teknoloji Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP