DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İngiliz savaş gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı iddia edildi | Dış Haberler
15 okunma

İngiliz savaş gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı iddia edildi | Dış Haberler

İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı ve İngiltere'ye ait egemen üs olan Akrotiri'de 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği ileri sürüldü

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 08:46
İngiliz savaş gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı iddia edildi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) merkezli Havargi gazetesi, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait amfibi operasyon gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığını duyurdu.

Habere göre, İngiltere’nin Akrotiri’deki havaalanında bulunan üste 1000’den fazla komando hazır bekletiliyor.

“Kıbrıs’ta yabancı askeri güçlerin yoğunluğu artıyor” başlıklı haberde, İngiliz amfibi hücum gemilerinin sayısı belirtilmese de, gazete olayı “yoğunluk” olarak niteliyor.

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan bazı online haber siteleri, askeri kaynaklardan haberi doğruladığını belirtti.

REKLAM

AA’nın aktardığına göre, ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp, Cuma günü GKRY’nin Limasol Limanı’na demirledi.

“Liman ziyaretleri” kapsamında Limasol’a gelen ABD savaş gemisi, muhalefet partileri ve aktivistler tarafından protesto edildi. GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis ise son dönemdeki gemi ve uçak hareketlerinin, bölgedeki gelişmelere karşı Ada’nın insani rolünün bir parçası olduğunu belirtti.

KANO GEZİNTİSİ SIRASINDA DENİZALTI GÖRÜLDÜ

KKTC basınında yer alan bir habere göre, Limasol kenti açıklarında kano ile gezintiye çıkan bir kişi, ülkesi belirsiz bir denizaltı görüntüledi.

İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, İsrail’in İran ve Lübnan ile yaşadığı gerginlikler sonrasında, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin GKRY’ye yaptığı askeri yığınak, özellikle Rum Kesimi’ndeki ana muhalefet partisi AKEL tarafından eleştiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP