DOLAR 34,1407 0.09%
EURO 38,1333 0.06%
ALTIN 2.882,120,26
BITCOIN 21719230.99363%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İngiliz hastanın ağrıları Türkiye’de azaldı
12 okunma

İngiliz hastanın ağrıları Türkiye’de azaldı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:45
İngiliz hastanın ağrıları Türkiye’de azaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

59 yaşındaki Andrew Waddington, 20 yıl önce geçirdiği motosiklet kazası sonucunda sol kolunu kaybetmişti. Bu kaza, Yorkshire’daki evinde yaşayan iki çocuk babasının hayatını altüst etti. Kolunu kaybetmesinin ardından Waddington, omuz bölgesinde sürekli ve şiddetli ağrılar çekmeye başladı. Ülkesindeki hastanelerde yapılan tedaviler, ağrıları dindirmede başarılı olamadı.

Waddington, umutsuzluğa kapılmak üzereyken, açık yöntemle “omurilik ağrı pili” tedavisi uygulayan Eskişehir Şehir Hastanesi’nden haber aldı. Sağlık platformu aracılığıyla ulaştığı hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Beşir Sürme ile görüşen Waddington, tedavinin umut vadettiğini hissetti.

Türkiye’ye gelen Waddington, yaklaşık 3 saat süren bir operasyona alındı. Opr. Dr. Sürme tarafından boynundan alınan kemik sonrası omuriliğe “paddle elektrodu” yerleştirildi. Kapalı yöntemle uygulanan tedavilere göre açık yöntemin daha etkili olduğu bildiriliyordu. Ameliyat sonrası Waddington’ın ağrılarında belirgin bir azalma görüldü.

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur, Waddington’a hastanede ziyarette bulundu ve tedavisinin Sağlık Bakanlığı’nın desteklediği sağlık turizmine güzel bir örnek olduğunu vurguladı. Sungur, hastanenin uluslararası sağlık turizmi için tercih edilmesinin sebeplerini, sunduğu yüksek kaliteli hizmetin uygun fiyatlarla sunulmasıyla açıkladı.

Opr. Dr. Sürme, Waddington’ın kolunu kaybetmesinden bu yana “fantom” ağrılar yaşadığını ve bu ağrıların ilaçlar, girişimsel işlemler ve ameliyatlar ile geçmediğini belirtti. Waddington’ın boynuna yerleştirilen ağrı pili, kolundan gelen anormal ağrı sinyallerini engellemek için çalışıyor. Elektrotun yerleştirilmesiyle Waddington’ın ağrılarında belirgin bir azalma gözlendi.

Waddington, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin imkanlarından memnun olduğunu ve kendini iyi hissettiğini söyledi. Ameliyat sonrası 3 aylık bir süreçte ağrılarının tamamen geçmesini umduğunu belirtti.

Türkiye trafik Ağrı Hastane Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP