DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22505321.07335%
İstanbul
25°

AÇIK

05:26

SABAHA KALAN SÜRE

İnegöl Devlet Hastanesi’nde Doğup Doktor Olan 5 Genç, Aynı Hastanede Göreve Başladı
7 okunma

İnegöl Devlet Hastanesi’nde Doğup Doktor Olan 5 Genç, Aynı Hastanede Göreve Başladı

ABONE OL
Eylül 27, 2024 09:45
İnegöl Devlet Hastanesi’nde Doğup Doktor Olan 5 Genç, Aynı Hastanede Göreve Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Devlet Hastanesi, sıra dışı bir olayla gündeme geldi. Beş genç, bu hastanede doğduktan yıllar sonra, tıp eğitimlerini tamamlayarak aynı hastaneye doktor olarak atandı. Acil Servis’te göreve başlayan hekimler, meslek hayatlarına ilk nöbetlerini tutarak başladı.

Gülşen İpek Boğazkesenli, Sude Tekin, Gökçe Eda Vargün, Sena Akyıldız ve Seren Kahreman, tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra doğdukları İnegöl Devlet Hastanesi’ni birinci tercih olarak seçti. Beş doktor, şimdi aynı hastanede vatandaşlara şifa dağıtıyor.

‘İNEGÖL İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS’

Hastanenin Başhekimi Hayrettin Göçmen, yaşanan durumu “İnegöl Devlet Hastanesi sadece İnegöl’e değil, çevre ilçelere de hizmet veriyor. Bu nedenle yoğun hasta profiline sahip olan hastanemizde son atama kuralarında çok güzel bir tesadüf gerçekleşti. İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğan beş çocuğumuz, tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra ilk tercihleri olarak hastanemizi seçti ve şu anda hizmete başladılar. Bu bizim için büyük bir şans. Geleceği güvenle ve umutla teslim edeceğimiz dinamik arkadaşlarımızın varlığı bize büyük mutluluk ve onur veriyor. Aileleri adına da onların gururunu paylaşıyorum. İnegöl’den böylesine üst düzey eğitim görmüş gençlerin çıkması, İnegöl için de büyük bir kazanç. Geleceklerinin açık ve mutlu olmasını diliyorum. Bu gerçekten İnegöl için büyük bir şans.” şeklinde ifade etti.

‘DOKTOR OLMAYA BU HASTANENİN KORİDORLARINDA KARAR VERDİM’

Doktor Sude Tekin, “Geçen ay yapılan zorunlu hizmet kurasında ilk tercihim İnegöl Devlet Hastanesi’ydi ve çok şanslıyım ki, buraya atandım. Bu hastanede olmaktan çok gururluyum. Annem Nazan Tekin, 25 yıldır bu hastanede hemşire olarak çalışıyor. Çok iyi bir hemşiredir. Annemden aldığım bayrağı taşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Doktor olmaya bu hastanenin koridorlarında, annemin iş arkadaşlarını görerek karar verdim. Onlar her zaman örnek aldığım kişiler oldu. Burada olmak hem çok duygusal hem de gurur verici. Çok mutluyum” dedi.

‘İYİ Kİ BURAYI TERCİH ETMİŞİM, ÇOK GURURLUYUM’

Doktor Gökçe Eda Vargün ise “İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi burada tamamladım. Daha sonra İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. 118 mecburi hizmet kategorisinde İnegöl Devlet Hastanesi’ni tercih ettim. Şu anda Acil Servis’te doktor olarak çalışıyorum. Burada annem 28 yıl hemşire, babam ise sağlık memuru olarak görev yaptı. Onların iş arkadaşlarına örnek alarak burayı tercih etmek istedim. İyi ki, burayı tercih etmişim, çok gururluyum. İnegöllülere hizmet vermekten mutluyum” diye konuştu.

‘ÇOCUKKEN TEDAVİ GÖRDÜĞÜM KORİDORLARDA, ARTIK DOKTORUM’

Doktor Seren Kahreman ise “İnegöl Devlet Hastanesi’nde 30 Temmuz 2000 tarihinde doğdum. Üniversiteye kadar olan eğitimi burada tamamladıktan sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nde eğitimimi gördüm. Daha sonra bu sene yapılan zorunlu hizmet kurasında İnegöl Devlet Hastanesi’ne atandım. Ve şunu söylemek istiyorum ki, çocukken tedavi gördüğüm koridorlarda artık doktorluk yapıyor olmaktan çok mutluyum, çok gururluyum. İyi ki, ilk tercihimi buraya yazmışım” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Yerel Haberler Acil Servis Hastane İnegöl Eğitim Sağlık Bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.