DOLAR 34,2041 0.06%
EURO 37,9692 -0.34%
ALTIN 2.915,350,68
BITCOIN 21856550.46784%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İnceburun Deniz Feneri: 161 Yıldır Denizcilerin Pusulası
5 okunma

İnceburun Deniz Feneri: 161 Yıldır Denizcilerin Pusulası

ABONE OL
Ekim 1, 2024 10:47
İnceburun Deniz Feneri: 161 Yıldır Denizcilerin Pusulası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sinop’taki İnceburun Deniz Feneri’nin uzun yıllardır Çilesiz ailesi tarafından özveriyle korunduğunu ve bu emeklerinin takdire şayan olduğunu belirtti. Uraloğlu, fenerin denizciler için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Denizcilerimizin güvenliğini sağlayan bu ışığın hep yanması için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan, 1863’te inşa edilen fenerin 5 nesildir Çilesiz ailesi tarafından bakımlarının yapıldığını ve 161 yıldır Karadeniz’deki denizcilere rehberlik ettiğini ifade etti. Bu tür tarihi yapıların korunmasının milli bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “İnceburun Deniz Feneri, tarih ve kültür mirasımızın önemli bir parçasıdır” diye ekledi.

‘TÜM DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Fenerin 5’inci kuşak bakıcısı Erol Çilesiz, 1992 yılından bu yana babasının mirasını devralarak bu önemli görevi başarıyla sürdürüyor. Uraloğlu, Çilesiz ailesinin bu özverisini takdir ederek, “İnceburun Deniz Feneri, Çilesiz ailesinin gözü, gönlü ve emeğiyle bu zamana kadar ışığını hiç kaybetmedi. Biz de onların bu özverisine her zaman minnettarız” dedi.

‘BİZİM İÇİN İŞ YERİNDEN FAZLASI’

Erol Çilesiz, fenerin kendileri için sadece bir iş yeri değil, aynı zamanda bir ev ve yuva olduğunu vurguladı. Çocukluğundan beri fenerle iç içe olduğunu ve zorlu çalışma şartlarına aşina olduğunu belirten Çilesiz, “İnceburun Feneri bizim ailemizin bir parçasıdır” dedi.

Denizcilere rehberlik eden fenerin, hiçbir zaman sönmemesi ve işleyen sistemin hiçbir zaman aksamaması gerektiğini vurgulayan Erol Çilesiz, gece boyu fenerin mekanizmasını ve ışığını kontrol ettiklerini ve her sabah rutin bakım ve temizlik yaptıklarını söyledi. Çilesiz, “Türkiye’nin en kuzey ucundan; tarihi İnceburun Fenerimizden tüm denizcileri ve denizi sevenleri selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yerel Haberler Kültür Sanat Denizcilik İnceburun Güncel Ulaşım Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.