DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21524830.34852%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İmamoğlu: Partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir
18 okunma

İmamoğlu: Partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:37
İmamoğlu: Partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’a Yeni Bir Tramvay Hattı: Eyüpsultan-Bayrampaşa

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapım çalışmalarına başlama törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, ulaşımın İstanbul’un en önemli konularından biri olduğunu ve belediyenin bu alanda büyük yatırımlar yaptığını belirtti.

Bayrampaşa Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, belediye çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İmamoğlu, “Raylı sistemlerin 1 kilometresi neredeyse 2 milyar lira maliyetli. Bu, birçok belediyenin yıllık bütçesinden daha fazla. Bu nedenle, bu işe en ucuza, en kaliteli ve en iyi şekilde nasıl yaparız diye düşünüyoruz. Yapacağımız her iş, tarihsel bir başarıya imza atmalı ve sizin paranızı titizlikle kullanmalıyız.” dedi.

İmamoğlu, kamu yatırım programına alınmayan projeye değinerek, “Bu projeyi onaylamayarak milleti cezalandırıyorsunuz. Bu, milletimizin projesi, Bayrampaşa’nın, Eyüp Sultan’ın ve İstanbul’un projesi. Partizanlığa prim vermemek için bu projeyi onaylamalısınız.” diye konuştu.

İmamoğlu, “Bana, ‘Kimin parasını kime harcıyorsun?’ diye soruyorlar. 0-4 yaş arası çocuklara ücretsiz anne kartı vereceğim dediğimde de aynı soruyu sormuşlardı. Ben hangi anne CHP’li, hangi anne AK Partili diye mi bakıyorum? Her anne benim başımın üstünde yeri olan annedir. Bu şehirde bir anne birbirinden ayrılabilir mi? Bu evlatlar birbirinden farklı mı? Belediye başkanlarını birbirinden ayırt eden akıl var ya, herkesi birbirinden ayırır.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, partizanlık konusunda net bir şekilde, “Benim bir belediye başkanım bile Türkiye’nin neresinde olursa olsun, partizanlık yapsın yemin ediyorum gidip onun karşısına dikilmeyen namerttir. Partizanlık yapamaz. Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir. Partili olmak, işiyle, adabıyla, ahlakıyla partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak, partisine ve milletine ihanet etmektir. Bu kadar basit. Bu siyaset yapmanın ahlakının çok önemli bir hattıdır.” dedi.

Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında, “Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz sürpriz değil. Bizim önceki dönem genel başkanımız. Bu muhabbet tamamen bir dertleşmedir, sohbettir. İki saate yakın muhabbet ettik. İçeriğin kamuoyu ile paylaşılan bir çok gündemle ilgisi yoktur. Hiçbir türlü başka bir anlam yüklemeyin lütfen.” dedi.

İmamoğlu, görüşmelerin devam edeceğine dair, “Niye gelmesin? Gelmezse yanlış olur. Sayın Kılıçdaroğlu ile defalarca buluşmayı dilerim. Sonuçta biz beraber çalıştık. Yeni bir dönem var. Yeni bir süreç var. Bu süreci de Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi partimizin büyüklerinin ışık tutması, yön vermesi, tavsiyede bulunması kadar önemli hususlar yoktur.” diye belirtti.

Yapım çalışmalarına bugün başlanan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, Yenikapı-Kirazlı metro hattı ve Haliç tramvay hattı entegrasyonuyla İstanbullulara hizmet verecek. 3,2 kilometre uzunluğundaki hat, 5 istasyondan oluşacak ve yolculuk süresi yaklaşık 8 dakika olacak. Projenin 2027 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Bu yeni tramvay hattı, İstanbul’un ulaşım ağını güçlendirecek ve vatandaşlara daha hızlı ve konforlu bir ulaşım deneyimi sunacak.

Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa, Eyüpsultan, İstanbul, Ulaşım, İstanbul Haberleri, Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP