DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İmamoğlu, "6 ayda 42 milyar TL zarar ettiler" demişti! Ziraat Bankası ve Halkbank’tan açıklama geldi
23 okunma

İmamoğlu, "6 ayda 42 milyar TL zarar ettiler" demişti! Ziraat Bankası ve Halkbank’tan açıklama geldi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 13:32
İmamoğlu, "6 ayda 42 milyar TL zarar ettiler" demişti! Ziraat Bankası ve Halkbank’tan açıklama geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın 6 ayda 42 milyar TL zarar ettiğini ve buna rağmen 6 milyar TL reklam harcaması yaptığını iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ziraat Bankası ve Halkbank, resmi açıklamalar yayınlayarak zarar iddialarını reddetti.

Ziraat Bankası açıklamasında, son dönemde bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında bankanın zarar ettiğine dair haberlerin yer aldığına dikkat çekildi. Bankanın faaliyetlerinin güçlü ve sağlıklı finansal göstergelerle sürdürüldüğü ve mali tablolarının düzenli olarak kamuoyuna açıklandığı belirtildi. Açıklamada, bankanın zarar etmesinin söz konusu olmadığı ve sektör normlarına uygun seviyelerde kar eden bankalar arasında yer aldığı vurgulandı. Ziraat Bankası, anonim şirket statüsünde faaliyet gösterdiğini ve her ticari kuruluş gibi tanıtım ve reklam faaliyetlerine kaynak ayırdığını ifade etti. Bankanın, rekabetin yoğun olarak yaşandığı bankacılık sektöründe, diğer kamu ve özel bankaların da yaptığı gibi ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. 160 yıllık köklü geçmişe sahip olan Ziraat Bankası’nın, Türk ekonomisinin büyümesi ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.

Ziraat Bankası ve Halkbank, Zarar İddialarını Yalanladı

Halkbank açıklamasında da benzer ifadelere yer verildi. Bankanın mali tablolarının düzenli olarak kamuoyuna açıklandığı ve faaliyetleri nedeniyle zarar etmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. Halkbank, kamuoyu ile paylaşılan mali verilerde her dönem net kar elde edildiğini açıkça gösterdiğini belirtti. Bankanın, KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarların lider bankası olarak faaliyetlerine devam ettiği ve her ticari kuruluş gibi tanıtım ve reklam faaliyetlerine kaynak ayırdığı ifade edildi. Halkbank’ın, bankacılık sektöründe toplam TL bilanço büyüklüğünde üçüncü, toplam TL krediler büyüklüğünde ise ikinci sırada yer aldığı, ancak tasarruf tedbirlerine dikkat ederek işletme giderlerinde sektörde 6. sırada yer aldığı belirtildi. Bankanın, rekabetin yoğun olarak yaşandığı bankacılık sektöründe, diğer kamu ve özel bankaların da yaptığı gibi ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. 86 yıldır halkın yanında olan ve Türk ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan Halkbank’ın, bundan sonra da aynı kararlılıkla faaliyetlerini sürdüreceğinin altı çizildi.

Ziraat Bankası ve Halkbank, Zarar İddialarını Yalanladı

İBB Başkanı İmamoğlu’nun İddiaları

İBB Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İmamoğlu, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın zarar ettiğini iddia etmiş, bankaların reklam harcamalarını eleştirmiş ve “Emeklileri kullanarak kendilerine sempati yaratmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekrem İmamoğlu, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Halkbank, Ekonomi, Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP