DOLAR 34,0881 -0.07%
EURO 38,2138 0.1%
ALTIN 2.872,06-0,10
BITCOIN 2139676-0.65424%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

İlkokula başlayacak öğrencilere ve velilere yönelik uyum süreci faaliyetleri başlıyor
12 okunma

İlkokula başlayacak öğrencilere ve velilere yönelik uyum süreci faaliyetleri başlıyor

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:48
İlkokula başlayacak öğrencilere ve velilere yönelik uyum süreci faaliyetleri başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokula başlayacak 1. sınıf öğrencileri ve velileri için uyum sürecini kolaylaştırmak üzere bir iş birliği protokolü imzaladı.

İmza töreni Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı. Bakan Göktaş, iki bakanlık arasındaki iş birliğinin 6 Şubat depremlerinden sonra da devam ettiğini vurguladı ve ortak çalışmalara duydukları memnuniyeti dile getirdi. Projenin çocukları okula başlayan ailelere destek sağlamayı ve okullaşma oranını artırmayı amaçladığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bakanlıklar arasındaki iş birliğinin önemine değindi ve Bakan Göktaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde ailelerin daha aktif rol almasını hedeflediklerini vurgulayan Bakan Tekin, aileleri çocuklarının eğitim sürecinin bir parçası olarak görmeye teşvik etmek istediklerini söyledi. Bakan, bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte farklı etkinlikler planladıklarını ve bu protokolün de ilkokula yeni başlayan öğrencilerin velilerine süreçte kendilerinin önemli paydaşlar olduğunu hatırlatmayı hedeflediğini ifade etti.

Bakan Tekin, araştırmaların okul ve öğretmenlerin çocukların eğitim süreçlerindeki etkisinin %50 civarında olduğunu gösterdiğini, ancak ailenin etkisinin de çok büyük olduğunu vurguladı.

‘ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK’

Protokol kapsamında, yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcında, 1. sınıf öğrencilerinin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmalarını kolaylaştırmak için oyunlar ve interaktif etkinlikler düzenlenecek. Aile ilişkilerini güçlendirmek, velilerin okulla iletişimini artırmak ve dayanışmayı pekiştirmek de amaçlanıyor. Ayrıca, velilerin öğretmenlerle tanışma ve iletişim kurma fırsatı sağlamak, farklı kültürlerden gelen öğrencileri ve ailelerini bir araya getirmek, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik etmek ve 1. sınıf öğrencilerine ve velilerine yönelik faaliyetler düzenlemek de hedefleniyor.

Protokol çerçevesinde, ilkokul 1. sınıf öğrencileri ve velileriyle kortej yürüyüşü düzenlenecek. Ayrıca, ‘Bizi Anlatır’ konseptli bir TIR farklı illeri gezip, mobil sahnesinde film gösterimleri yapacak. Öğrencilerin okul ortamına uyum sağlamaları için okul içi çalışmalar gerçekleştirilecek. Veliler için de Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sinema, tiyatro ve konferans seansları düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Etkinlikler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP