DOLAR 34,2054 0.06%
EURO 37,9981 -0.27%
ALTIN 2.912,150,57
BITCOIN 21855320.55517%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İlhan Durgut’un Zorba Balesine Yunanistan Daveti
7 okunma

İlhan Durgut’un Zorba Balesine Yunanistan Daveti

ABONE OL
Ekim 1, 2024 08:56
İlhan Durgut’un Zorba Balesine Yunanistan Daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) başdansçısı İlhan Durgut, 9 Ekim’de Atina’da sahnelenecek Zorba balesinde “John” rolüyle yer alacak. Bu, Durgut’un Yunanistan’daki bir sahneye ilk kez çıkışını işaret ediyor.

Nikos Kazancakis’in ünlü romanından uyarlanan Zorba, Mikis Theodorakis’in müzikleri ve Lorca Massine’nin koreografisiyle geçen sezon ADOB tarafından sahnelendi. Durgut, ilk olarak Manolies karakterini canlandırdı, ancak Massine’nin 5 yıl sonra baleyi yeniden çalıştırmasının ardından “John” rolünü üstlendi. Zorba balesi, Ankara’da 15 yıldır düzenli olarak sahneleniyor.

Durgut, Yunanistan Opera ve Balesi’nden aldığı daveti ve bu deneyimi AA muhabirine anlattı. 2011’den beri ADOB’da dans ettiğini söyleyen Durgut, Zorba’nın özellikle sirtaki ve final danslarıyla seyirciden büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Durgut, Zorba balesinin provalarının yoğun ve yorucu olduğunu, ancak herkesin ellerinden gelenin en iyisini yaptığını vurguladı. Zorba’nın Atina’daki performansının, Theodorakis’in müziklerini bestelemesinin 60. yıldönümüne denk gelmesiyle özel bir anlam kazandığını söyledi.

Durgut, Koreograf Massine’nin enerjik ve öğretici bir kişilik olduğunu, onunla çalışmanın hem stresli hem de eğitici olduğunu belirtti. Massine’nin, Zorba’yı ilk günden beri sahneye koyan kişi olarak her detaya hakim olduğunu vurgulayan Durgut, Atina’daki temsilin gelecek yıl Londra, Paris, Roma ve Melbourne’da gerçekleşecek küresel bir Zorba turunun başlangıcı olduğunu söyledi.

Durgut, kariyerinde bu daveti çok özel bir yer olarak gördüğünü ifade etti. Yurt dışında başka ülkelerde de Türkiye’yi temsil etmek istediğini belirten Durgut, Kuzey İrlanda ve Londra’daki temsiller için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Son olarak, İlhan Durgut, kendisine izin veren Devlet Opera ve Balesi’ne, Lorca Massine’ye ve Yunanistan’a daveti için teşekkür etti.

Devlet Opera Ve Balesi Kültür Sanat Yunanistan Magazin ankara Güncel Kültür Sanat Atina

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP