DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İki fotoğraf da Türkiye’den! Üretici satamıyor, vatandaş alamıyor
11 okunma

İki fotoğraf da Türkiye’den! Üretici satamıyor, vatandaş alamıyor

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:39
İki fotoğraf da Türkiye’den! Üretici satamıyor, vatandaş alamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağustos ayı, pazar tezgahlarını yazlık sebze ve meyvelerle donatırken, ne üretici ne de tüketici sevinç içinde. Üreticiler domates, biber, karpuz gibi ürünlerin tarlada çürüme endişesiyle boğuşurken, bir kısmı ürünleri hayvanlarına yedirmek zorunda kalıyor. Bursa Karacabey’de üreticiler, gerçekleştirdikleri eylemle seslerini duyurmaya çalıştı, attıkları sloganlarla yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdiler.

VATANDAŞLAR ÇÜRÜK ÜRÜNLERİ TOPLUYOR

Büyük şehirlerde ise bolluğun fiyatlara yansımadığı gözlemleniyor. Özellikle akşam saatlerinde, bazı pazarlarda vatandaşlar tezgah altına atılmış çürük ürünlerin arasından kullanılabilir olanları seçerek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Bursa'daki Çiftçi Ürettiği Biberleri Satamayınca Keçilere Yedirdi, İstanbul'da Bir Kadın Akşam Pazarından Ürün TopladıÜreticiler ürünlerini satamamanın acısını yaşarken, vatandaşlar ise yüksek fiyatlar nedeniyle tezgah altından ürün toplamak zorunda kalıyor.

MAHSÜLLERİ HASAT EDİLMEDEN BIRAKILDI

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde domates üreticisi Cemil Başbuğa, domates fiyatlarına tepki olarak mahsulünü hasat etmeden tarlasını sürdü.

Bursa'daki Çiftçi Ürettiği Biberleri Satamayınca Keçilere Yedirdi, İstanbul'da Bir Kadın Akşam Pazarından Ürün Topladı

“ÇİFTÇİLER EZİLİYOR”

Başbuğa, yaşadıkları zorluğu şu sözlerle dile getirdi: “Ege ve Marmara Bölgesi’nde 40-45 salça fabrikası var. Fabrika sahipleri fiyatları belirliyor, domatesin çürüyecek olması ve depolama imkanımızın olmaması nedeniyle bizi esir almış durumdalar. Bu kadar domatesi salça yapmak da mümkün değil. Bizim emeğimiz, ürünümüz değersizleştiriliyor, sanki boğazımızı sıkıyorlar.”

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

İstanbul Ekonomi Türkiye Bursa Tarım Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP