DOLAR 34,2486 0.01%
EURO 37,5687 -0.2%
ALTIN 2.884,19-0,08
BITCOIN 2128133-0.80333%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İGÜ’nün altın değerinde buluşları TEKNOFEST 2024’te ödüllendirildi
6 okunma

İGÜ’nün altın değerinde buluşları TEKNOFEST 2024’te ödüllendirildi

ABONE OL
Ekim 9, 2024 10:47
İGÜ’nün altın değerinde buluşları TEKNOFEST 2024’te ödüllendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKNOFEST 2024’ün önemli etkinliklerinden biri olan ISIF24 Uluslararası Buluş Fuarı’nda, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin (İGÜ) sunduğu buluşlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nun himayesinde düzenlenen fuarda jüri tarafından değerlendirildi ve ödüllendirildi.

Ödüller, törenle sahiplerine teslim edildi. Tören, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, Türk Patent Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak ve çeşitli üniversite rektörlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törenin ardından, Bakan Yardımcısı Gönüllü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Durak’a, verdikleri destek ve davetlerinden dolayı plaket sunuldu.

İGÜ’nün Buluşları Altın ve Bronz Kategorilerde Başarıya Ulaştı

İGÜ’nün altın kategori ödülünü kazanan buluşlar şunlardır: Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen, TTO Mühendisi Mustafa Sencer Kaçar, Muhammed Erdem Hatayoğlu ve Ayberk Ermutuş tarafından geliştirilen “Yapay Zeka Destekli 3 Boyutlu Haritalar Oluşturan ve Analizler Yapan Algoritma” ve Öğr. Gör. İzzet Yavuz, İrem Türkyılmaz ve Kaan Irmak tarafından gerçekleştirilen “Ecogrow Al Destekli Sulama ve Gübreleme Otomasyonu ve Plantpulse Uygulaması”.

İGÜ'nün Altın Değerinde Buluşları TEKNOFEST 2024'te Ödüllendirildi

Bronz kategoride ise İGÜ’nün şu buluşları ödüle layık görüldü: Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş, TTO Müdürü Yahya Kemal Kıran ve Arş. Gör. Hüseyin Furkan Çelik tarafından gerçekleştirilen “Elektrik Fan Motorlu Dikey İniş Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı”, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen, Dr. Öğr. Üyesi Kenan Şentürk, Arş. Gör. Tunay Acıman ve Furkan Onur tarafından gerçekleştirilen “Görme Engelli Bireyler İçin Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Özelliklerine Sahip Akıllı Gözlük” ve Öğr. Gör. Hasan Hüseyin Taşer, Öğr. Gör. Sena Taş ve Görkem Şahin tarafından gerçekleştirilen “Sensörlü Kemer”.

İGÜ'nün Altın Değerinde Buluşları TEKNOFEST 2024'te Ödüllendirildi

İGÜ’nün Buluşlarına Yatırımcılardan Yoğun İlgi

Demo Day etkinliğinin ikinci oturumunda, “Elektrik Fan Motorlu Dikey İniş Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı” buluşu teknoloji meraklıları ve yatırımcılarla paylaşıldı. Proje büyük ilgi gördü ve İGÜ standında proje hakkında detaylı bilgiler verildi.

İGÜ TTO temsilcileri ayrıca, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Ortaokul Kategorisi’nde birinci olan Bahçeşehir Gökkuşağı Koleji standını ziyaret etti ve öğrencileri tebrik etti. İGÜ TTO temsilcileri, proje koordinatörü Yusuf Sezikli’nin danışmanlığında dereceye giren Fahri Demir Şentürk, Yusuf Ömer Demir ve Dora Doğan’ı “Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm” projelerini İGÜ’de sunmaları için davet etti.

İGÜ'nün Altın Değerinde Buluşları TEKNOFEST 2024'te Ödüllendirildi

Haberler.com / Melis Yaşar – Teknoloji

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Teknofest Eğitim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.