DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21561380.17148%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

İGDAŞ’ta taşeron işçileri zam ve kadro talepleriyle eylem yaptı
21 okunma

İGDAŞ’ta taşeron işçileri zam ve kadro talepleriyle eylem yaptı

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:36
İGDAŞ’ta taşeron işçileri zam ve kadro talepleriyle eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve İGDAŞ’ta taşeron olarak çalışan işçiler, haklarını talep etmek için bir araya geldi.

Saraçhane’deki belediye binası önünde toplanan işçiler, “İGDAŞ işçisi köle değildir”, “Hakkımızı alacağız”, “Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “İGDAŞ’ta taşeron işçilerine insanca yaşam ücreti” sloganlarıyla seslerini duyurdu.

İşçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleri için bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilerin haklarını almak için her platformda mücadele edeceklerini vurguladı. “Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız,” diyen Küçükosmanoğlu, “İBB işletmelerinde taşeron işçi olarak çalışan yüzlerce arkadaşımızın sefalete mahkum edilmesine karşı sesimizi yükseltiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Küçükosmanoğlu, taşeron işçilerin sözleşmeler bahane edilerek zamlardan ve birçok haktan mahrum bırakıldığını belirtti. “Hem toplu iş sözleşmesi hem de insanca bir yaşam için hep birlikte örgütlü bir mücadele vereceğiz. Taşeron cehenneminin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz.” dedi.

İBB’deki diğer işçi ve çalışanların maaşlarına enflasyon oranında zam yapıldığını fakat taşeron işçilerin bundan mahrum kaldığını belirten Küçükosmanoğlu, “İhale sözleşmesidir, yapacak bir şey yok.’ dayatmasına teslim olmayacağız. Bu vicdansızlıktır, adaletsizliktir. 90 bin işçinin 80-85 binine ilave ücret artışı yapacaksın, toplu sözleşmeyi revize edeceksin ama taşeron işçisine gelince ‘İhale şartnamesi bu.’ diyeceksin. Biz sendika olarak özel sektörde nasıl ortadan kaldırmışsak, taşeron cehennemini ortadan kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz.”

Eylem sonrası işçiler dağıldı. Eylem nedeniyle belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul Sendika Ekonomi Zam İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP