DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İETT, Alibeyköy Transfer Merkezini Hizmete Aldı
5 okunma

İETT, Alibeyköy Transfer Merkezini Hizmete Aldı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:37
İETT, Alibeyköy Transfer Merkezini Hizmete Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(İSTANBUL) – İstanbul’un toplu ulaşım sistemini daha verimli ve konforlu hale getirme hedefiyle İETT, Alibeyköy Transfer Merkezi’ni hizmete açtı. Metro, tramvay ve İETT otobüslerinin bir araya geldiği bu yeni merkez, İstanbullulara şehrin dört bir yanına hızlı ve ücretsiz aktarma imkanı sunuyor.

İETT, Alibeyköy Transfer Merkezi’nin açılışıyla sefer sıklığını artırıp yolcu konforunu yükseltmeyi amaçlıyor. Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinden merkeze ulaşımı kolaylaştırmak için günde 131 otobüsle 2 bin 370 farklı sefer düzenlendi. Bu sayede İstanbullular, TM kodlu otobüslerle Alibeyköy Transfer Merkezi’ne hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler.

Alibeyköy Transfer Merkezi’ne gelen yolcular, İETT’nin 50 kod numaralı 193 otobüsüyle Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu Taksim, Yenikapı, Mecidiyeköy, Levent, Vezneciler, Kazlıçeşme, Esenler Otogarı ve Hacıosman Metro Durağı gibi şehrin birçok önemli noktasına konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Merkezden günde toplam 2 bin 713 sefer gerçekleştirilecek.

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alibeyköy Transfer Merkezi’nin açılışıyla birlikte, birçok mahalleden merkezi noktalara ulaşmak için harcanan zaman ve ödenen çift bilet masrafı ortadan kalktı. Bu bölgedeki tüm mahallelerden 20’ye yakın merkezi noktaya tek biletle ulaşım imkanı sağladık” dedi.

Yeni uygulama, aynı güzergahta yol alan 36Z, 36G ve 36L hatlarının kısaltılmasına ve sefer kayıplarının azalmasına yol açacak. Aynı zamanda, aktarma kültürünün yaygınlaştırılmasıyla bu hatlarda yılda 53 bin 500 km tasarruf sağlanacak. TM kodlu hatlardaki sık seferler sayesinde duraklarda bekleme süresi azalacak ve İstanbullular daha hızlı ve konforlu bir ulaşım deneyimi yaşayacaklar.

Alibeyköy Transfer Merkezi’ne İETT araçları ve tramvay ile gelen İstanbullular, buradan hareket eden tüm İETT araçlarına ücretsiz aktarma yapabilecekler.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul İETT Ulaşım İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP