DOLAR 34,2700 0.04%
EURO 37,1989 -0.1%
ALTIN 3.012,470,58
BITCOIN 23391550.19715%
İstanbul
15°

AÇIK

15:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İbrahim Üzülmez'den Beşiktaş-Konyaspor maçına teknik bakış: Daha güçlü Kartal!
7 okunma

İbrahim Üzülmez'den Beşiktaş-Konyaspor maçına teknik bakış: Daha güçlü Kartal!

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından Beşiktaş'ın efsane kaptanı; teknik direktör...

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:33
İbrahim Üzülmez'den Beşiktaş-Konyaspor maçına teknik bakış: Daha güçlü Kartal!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşiktaş, Konyaspor’u evinde 2-0 mağlup etti. Taraftarlar, coşkulu bir performans sergileyen takımın zaferini büyük bir coşkuyla kutladı. Kritik maçın ardından teknik direktör İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasını teknik açıdan değerlendirdi.

Immobile’den gol sevinci devam ediyor! 

Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 2-0’lık skorla yenerken, siyah-beyazlılarda İtalyan golcü Ciro Immobile rakip fileleri havalandırdı.

Immobile, yeşil-beyazlılar karşısında müsabakanın 30. dakikasında penaltıdan attığı golle Süper Lig’deki gol sayısını 8’e çıkardı ve gol krallığı yarışındaki yerini sağlamlaştırdı. 34 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor ve Kayserispor maçlarında 2’şer, Sivasspor, Eyüpspor, Gaziantep FK ve Konyaspor maçlarında ise 1’er gol kaydetti.

İbrahim Üzülmezden Beşiktaş-Konyaspor maçına teknik bakış: Daha güçlü Kartal

Rafa Silva, 7 maç sonra gol sevinci yaşadı

Portekizli futbolcu Rafa Silva, Konyaspor karşısında 45+2. dakikada attığı golle 7 maç sonra ağları havalandırdı. Silva son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi FC Lugano’ya karşı gol atmıştı.

Rafa Silva, bu sezon Süper Lig’de 3, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 ve TFF Süper Kupa’da 1 olmak üzere toplamda 5 gol attı.

İşte teknik direktör İbrahim Üzülmez’in maç analizi: 

Van Bronckhorst, kamuoyunun baskısına boyun eğdi ve Semih’i ilk 11’de sahaya sürdü. Ne yazık ki Türkiye’deki futbol kültürü bazı konularda gereksiz baskı ve dayatmalar yaratıyor. Halbuki hoca da Semih’in yeteneklerinden, yapabileceklerinden ve geleceğinden emin ve bunun kendi kontrolünde olmasını sağlamaya çalışıyor.

İbrahim Üzülmezden Beşiktaş-Konyaspor maçına teknik bakış: Daha güçlü Kartal

Dün de Semih’in ilk 11’de olması Beşiktaş’ın daha tehditkar bir oyun sergilemesini sağladı. Zaten güçlü olan Beşiktaş’ın hücum hattı, artık orta sahadan da iyi destekleniyor. Orta saha oyuncuları arasında mükemmel bir uyum oluşmuş durumda. Hatta savunma ve orta saha arasındaki uyum Beşiktaş’ın oyununu daha da etkili hale getiriyor. Toplu oyun ve kaliteli paslar, skorun çabuk gelmesini sağlıyor. Ciro’nun penaltıdan attığı gol ve Rafa’nın attığı gol, bu söylediklerimizi doğruluyor. Muci’nin asistlerine rağmen özgüvenini daha da artırması gerekiyor. Pas trafiğinde üstlendiği rol oldukça önemli.

Konya hafife alınmamalı

Konyaspor futbolun doğru yönlerini göstermeye çalışıyor ve eminim ki büyük takımlar dahil tüm lig takımları için zorlu bir rakip. Bu nedenle, Beşiktaş’ın dün kazandığı galibiyetin değeri zamanla daha da anlaşılacaktır. Bir parantez de Mert Günok’a… Yaptığı kurtarış elbette gündem oldu, ancak o kurtarıştan çok daha fazlasını yapıyor. Muhteşem bir takım yönlendirme kabiliyeti var ve kariyerinin son dönemlerine gelmesine rağmen her geçen gün daha da iyi oynuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP