DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İBB, Metro Müzisyenlerini Yeniden Seçiyor
5 okunma

İBB, Metro Müzisyenlerini Yeniden Seçiyor

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:48
İBB, Metro Müzisyenlerini Yeniden Seçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketi Metro İstanbul, istasyonlarda müzik yapan müzisyenleri yeniden seçmek için kolları sıvadı. Yeni isimleri belirlemek için akademisyenler, uzman eğitmenler ve İBB Kültür Dairesi Başkanlığı yetkililerinden oluşan bir jüri görevlendirildi. Seçilen müzisyenler, 235 istasyonun 55 noktasında İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.

Bu yıl düzenlenecek ‘Metro İstanbul Müzisyen Seçmeleri’ ile kentteki yetenekler keşfedilecek. 3 milyonu aşkın İstanbullunun kullandığı metro istasyonlarında, 160 asil ve 80 yedek olmak üzere toplam 240 müzisyen seçilecek. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı ve Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilecek seçmeler; Pop-Rock, Dünya Müzikleri, Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği ve Enstrümantal kategorilerinde yapılacak. Sonuçlar 7-13 Ekim tarihleri arasında açıklanacak ve yeni Metro İstanbul Müzisyenleri 26 Ekim’de görevlerine başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

İstanbul’da ikamet eden veya eğitim gören ve en az bir enstrümanı iyi derecede çalabilen tüm müzisyenler, 14-23 Eylül 2024 tarihleri arasında seçmelere katılabilir. Başvurular için 4 kategoriden birinde 1 dakikalık performans videosu çekilmesi gerekiyor. Başvurular ‘Kültür İstanbul’ internet sitesi, Radar Türkiye ve İstanbul Senin uygulamaları üzerinden yapılabilecek.

20 KİŞİLİK JÜRİ SEÇİMİ YAPACAK

Her kategori için akademisyenler, müzik profesyonelleri ve İBB Kültür Dairesi Başkanlığı yetkililerinden oluşan toplam 20 kişilik bir jüri başvuruları çevrimiçi ortamda değerlendirecek. En yüksek puanı alan 160 kişi/grup 1 yıl boyunca metro müzisyeni olarak görev yapma şansı yakalayacak. Asil müzisyenlerin haklarından feragat etmeleri durumunda, 80 kişi/grup yedek müzisyen puan sıralamasına göre görevlendirilecek.

İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜLLER HAZIRLANDI

İBB yöneticilerinden oluşan müzik komisyonu, ödül süreci için akademisyenler ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan bir ödül jürisi belirledi. Jüri, 16 Ekim’de Müze Gazhane’de her kategorinin ilk 10’unu dinleyerek tüm kategorilerde ilk 3’ü belirleyecek. 17 Ekim’de ise, her kategoriden en yüksek puanı alan ilk 3 kişi/grup, toplam 12 finalist, Müze Gazhane sahnesinde İstanbul halkına performans sergileyecek. Düzenlenecek final konserinde, ödül jürisi ve etkinliğe katılan İstanbulluların Radar Türkiye uygulaması üzerinden vereceği oylar, en iyi 3 metro müzisyenini/grubunu belirleyecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler İstanbul Güncel Kültür Sanat Müzik Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP