DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Huzurevi Hemşiresi Tatilden Dönerken Yavru Köpek Sahiplendi
10 okunma

Huzurevi Hemşiresi Tatilden Dönerken Yavru Köpek Sahiplendi

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:55
Huzurevi Hemşiresi Tatilden Dönerken Yavru Köpek Sahiplendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Bielefeld şehrinde bir huzurevinde hemşire olarak çalışan Suna Kaya (49), yaz tatilini geçirmek için memleketi Edirne’ye geldi. Uzun süredir baktığı iki köpeğinden birini Temmuz ayında kaybeden Kaya, derin bir üzüntü yaşıyordu. Tatilinin bir gününde Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni ziyaret eden Kaya, burada iki kardeş yavru köpeği gördü.

Kaya, sevimli yavrulara karşı koyamadı ve erkek olanı hemen sahiplenmeye karar verdi. ‘Çiko’ ismini verdiği yavruya bakımlarını yaptırdı ve gerekli evrakları tamamladıktan sonra tekrar barınağa gitti. Bu sefer de dişi yavruya aşık olan Kaya, onu da sahiplenmeyi tercih etti. ‘Çilek’ adını verdiği bu minik can, artık Çiko’nun yanındaydı.

‘HİÇ DÜŞÜNMÜYORDUM, TESADÜFEN GÖRDÜM’

Suna Kaya, “Aslında hiç düşünmüyordum. Barınağa ziyaret amaçlı geldim ve tesadüfen yavruları gördüm. Elimden gelse daha çok sahipleneceğim ama kısmet bunlara kalmış” dedi.

Kaya, köpeklere ömür boyu en iyi bakımı sağlayacağını belirterek, “İki köpek de kardeş, artık onlar benim canlarım olacaklar, birlikte yaşayacağız. Almanya’da zaten evde bir köpeğim ve iki kedim var. Artık bu iki kardeş de onlara katılacaklar ve aynı evde yaşayacağız. Artık onların da bir yuvası var” diye konuştu.

‘HİÇBİR CANLI OYUNCAK VEYA EŞYA DEĞİLDİR’

Kaya, köpeklerin para karşılığı hediye gibi alınmasına çok üzüldüğünü dile getirerek, “Hediye olarak parayla alınan canlara çok üzülüyorum. Hiçbir canlı oyuncak veya eşya değildir. Sahiplendiğinizde ömürlük sahiplenmeniz gerekiyor ve her şartta ölene kadar bakmanız gerekiyor. Bu nedenle herkesin köpek sahiplenmesini istiyorum. Barınaklar bu gibi birçok canlarla dolu. Herkes onlara bir yuva açabilir” şeklinde konuştu.

OTOMOBİLLE ALMANYA’YA GÖTÜRDÜ

Suna Kaya, sahiplendiği iki yavru köpeğe gerekli bakımları yaptırdıktan sonra, onlara evcil hayvan pasaportu çıkardı. Ardından, köpekleri kendi arabasına bindirerek yaşadığı Bielefeld’e götürdü. Kaya, Almanya’daki yeni yuvalarına kavuşan köpeklerin sevimli fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Edirne Tatil Hayvanlar Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP