DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Husiler Kızıldeniz'de yanan petrol gemisinin çekilmesine izin verdi | Dış Haberler
31 okunma

Husiler Kızıldeniz'de yanan petrol gemisinin çekilmesine izin verdi | Dış Haberler

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de günlerdir yanan petrol gemisi "MV Sounion"un "uluslararası taleplere yanıt olarak" çekilmesine izin verdiğini duyurdu

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:46
Husiler Kızıldeniz'de yanan petrol gemisinin çekilmesine izin verdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, bir açıklamada, birçok uluslararası tarafın, özellikle de Avrupalıların kendileriyle iletişime geçmesinin ardından, alev alan petrol tankeri MV Sonion’u çekmelerine izin verdiklerini belirtti.

Abdusselam, söz konusu geminin yanmasının, Husilerin “İsrail limanlarına herhangi bir geminin geçişini yasaklayan ambargo kararını ihlal eden her türlü gemiyi hedef alma kararlılığının” bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Sözcü Abdusselam, İsrail saldırıları son bulana ve Gazze ablukası kaldırılana kadar, İsrail ile ilişkili tüm denizcilik şirketlerine ait gemilerin Husilerin hedefi olacağını açıkladı.

GEMİYE SALDIRI

AA’nın haberine göre; Husiler, 21 Ağustos’ta, “İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle, Yunan bandıralı MV Sounion adlı bir gemiyi hedef aldıklarını duyurmuşlardı.

İngiltere’nin Sana Büyükelçisi Abda Sharif, geminin mürettebatının kurtarıldığını, ancak ağır hasar gören geminin Kızıldeniz’de mahsur kaldığını açıklamıştı.

Sharif, geminin 150 bin ton petrol taşıdığını belirtmişti.

Pentagon Basın Sözcüsü Patrick Ryder, dün yaptığı günlük basın toplantısında, Husilerin, Kızıldeniz’de hedef aldıkları petrol tankerindeki yangına müdahale etmek için yaklaşmaya çalışan iki römorköre ateş açma tehdidinde bulunduğunu iddia etmişti.

*Haberin fotoğrafı DHA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP