DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Hunter Biden, California'daki vergi kaçakçılığı davasında hakkındaki suçlamaları kabul edecek | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Hunter Biden, California'daki vergi kaçakçılığı davasında hakkındaki suçlamaları kabul edecek | Dış Haberler
12 okunma

Hunter Biden, California'daki vergi kaçakçılığı davasında hakkındaki suçlamaları kabul edecek | Dış Haberler

ABD'de "vergi kaçırma" suçlamasıyla yargılanmasına başlanan Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, hakkındaki tüm suçlamaları kabul edeceğini belirtti

ABONE OL
Eylül 6, 2024 09:46
Hunter Biden, California'daki vergi kaçakçılığı davasında hakkındaki suçlamaları kabul edecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, Los Angeles’taki federal mahkemede, kendisi hakkında açılan vergi kaçırma davasında 9 suçlamayı da kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Duruşma hakiminin, suçlamaları kabul etmesi halinde 15 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceğini hatırlatması üzerine Biden, “Evet, anlıyorum.” dedi.

Hakim, Biden’ı aynı zamanda 500 bin ile 1 milyon dolar arasında para cezası ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Biden’ın avukatı Abbe Lowell, müvekkilinin “özel nedenler” nedeniyle yargılamanın jüri seçimini beklemeden sonlandırılmasını istediğini belirtti. Lowell, bunun, Biden’ın arkadaşlarının ve ailesinin “uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiği dönemdeki” vergi kaçırma olayıyla ilgili ifade vermelerini engellemek için olduğunu söyledi.

Savcı Leo Wise, Biden’ın iddianamedeki tüm suçlamaları açıkça kabul edip etmediği konusunda netlik istedi. Wise, “Mahkemenin bir anlaşmayı kabul etmesi için bir temel olması gerekir. Sanıktan öne sürülen iddialar konusunda açık olması ve aynı fikirde olup olmadığını belirtmesi istenmeli.” dedi.

Biden’ın iddianameye itiraz etmemesi üzerine Yargıç Scarsi, suçlamaları kabul etmesi nedeniyle cezanın belirleneceği duruşma için 16 Aralık tarihini belirledi.

Siyasi analistler, Biden’ın suçunu kabul etmesinin, Kasım’daki başkanlık seçimi yarışında Demokratları olumsuz etkileyebileceği görüşünde.

"ALFORD SAVUNMASI" TEKLİF EDİLDİ

Duruşmanın ilk bölümünde Biden’ın avukatları, mahkemeye “Alford savunması” olarak bilinen bir anlaşma teklif etti. Bu anlaşmada, Biden “masumiyet iddiasını sürdürerek” suçlamaları kabul edecek ve kendisine verilecek cezaya razı olacaktı. Bu kabul edilirse yargılama süreci sona erecekti.

Bu teklif üzerine yargıç Scarsi, duruşmaya ara vererek tarafların bu teklifi görüşmesi için salondan çıkmalarını istedi. Ancak savcılık, Biden’ın suçlu olduğuna inanarak Alford savunmasını kabul etmedi.

“Alford savunması”, sanığın suçsuz olduğu inancını sürdürmesine rağmen, savcılığın elinde kendisine karşı yeterli delil olduğunu kabul ederek suçlamaları özel bir anlaşmayla kabul etmesi anlamına gelir.

VERGİ KAÇIRMA SUÇLAMASI

Hunter Biden, Adalet Bakanlığı tarafından atanan özel savcı David Weiss’in ofisi tarafından, California’da 1,4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor.

İddianamede, Biden’ın 2017 ve 2018 yıllarında 1,4 milyon dolarlık federal vergiyi ödemediği ve hileli vergi beyannameleri vererek vergi kaçırdığı iddia ediliyor. İddianamede 9 vergi suçlaması yer alıyor, bunlardan 3’ü ağır suçlama olarak nitelendiriliyor.

Biden’ın, vergilerini zamanında ödemek yerine, parasını lüks arabalara, uyuşturucu maddeye ve hayat kadınlarına harcadığı iddia ediliyor.

Geçen yıl temmuz ayında, Biden’ın iddialarla ilgili olarak savcılık ile bir anlaşma yaptığı haberleri çıkmıştı. Ancak taraflar detaylarda anlaşamadıkları için anlaşma gerçekleşememişti.

ABD Kongresindeki Cumhuriyetçiler, Hunter Biden’ı babasının siyasi konumunu kullanarak yabancı iş ilişkilerinden kazanç sağlamakla suçluyor. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı’nı Hunter Biden hakkında yapılan vergi suçları incelemelerini kasıtlı olarak yavaşlatmakla eleştiriyorlar.

Biden, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmişti.

Biden, ayrıca Delaware eyaletinde yasa dışı silah edinme suçuyla ilgili açılan başka bir federal davada, 11 Haziran’da jüri tarafından 3 suçlamadan suçlu bulunmuştu.

Jüri üyeleri, ABD Başkanı’nın oğlunun, federal lisanslı silah satıcısına yalan söylemek, başvuru formunda uyuşturucu kullanıcısı olmadığı şeklinde yanlış beyanda bulunmak ve silahı 11 gün boyunca yasa dışı olarak bulundurmaktan suçlu olduğuna karar vermişti.

ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu, suçlamalar nedeniyle mahkemeye çıkarak suçlu bulunmuştu.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP