DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040.24848%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Hülya Koçyiğit Zonguldak’ta hayranlarıyla buluştu
11 okunma

Hülya Koçyiğit Zonguldak’ta hayranlarıyla buluştu

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:50
Hülya Koçyiğit Zonguldak’ta hayranlarıyla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, 58 yıl önce Zonguldak’ta çektiği “Kadın Asla Unutmaz” filminin yeniden gösterimi için memleketi Zonguldak’a geldi. Hayranlarıyla buluşan Koçyiğit, etkinlikte hem şarkılar söyledi hem de hayranlarıyla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Zonguldak İl Kültür Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yeşilçam Film Günleri” kapsamında gerçekleştirilen gösterim öncesinde Türk Sanat Müziği konseri verildi. Koçyiğit, zaman zaman mikrofonu alarak şarkılara eşlik etti. Daha sonra sahneye çıkarak hayranlarıyla sohbet eden Koçyiğit, onların yoğun sevgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, Koçyiğit’in sahnedeki anlarını kaydetmek ve onunla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Koçyiğit’e “Devrek Bastonu” hediye etti. Geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir talihsizlik nedeniyle yürümekte zorlanan Koçyiğit’e Balcı, bastonu hediye ederken şifa diledi. Koçyiğit, dinlenmek için etkinlik alanından ayrılırken, gösterim filmin gösterimiyle devam etti.

“Ne zaman maden kazası haberi duysam kalbim çarpmaya başlıyor.”

Koçyiğit, yıllar önceki Zonguldak ziyaretinde madencilerle bir araya geldiğini ve maden kazalarına her zaman üzüldüğünü söyledi. “O zamanlar madencilere selam vermek istediğim için ısrarla madenlere götürülmek istemiştim. Ne yazık ki beni madenlerin derinliklerine götürmediler ama işçilerle birlikte öğle yemeği yediğimizi ve sohbet ettiğimizi hatırlıyorum. O günden beri, ne zaman bir maden kazası haberi duysam kalbim çarpmaya başlıyor. Hepimiz onların çok zor bir iş yaptıklarını biliyoruz. Helal olsun onlara, iyi ki varlar.” dedi.

Koçyiğit, madencilerle ilgili yeni bir film projesi olmadığını ancak madencilerin hayatını konu alan bir filmin güzel olabileceğini ifade etti. Etkinliği değerlendiren Koçyiğit, “Sinemanın gücünü bugün hep birlikte yaşayacağız. 58 yıl önce çekilmiş bir film bugün yeniden bugünün seyircileriyle buluşacak. Bu benim için olağanüstü bir heyecan ve duygusal bir an. Sinema öyle bir sanat ki, nesiller boyu yok olmadan izlenebiliyor. Türk sineması da böyle, geçmişten günümüze halkımızın iliklerine işlemiş bir sanat. Dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak.” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hülya Koçyiğit Zonguldak Maden Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP