DOLAR 34,1167 0.03%
EURO 38,1729 0.08%
ALTIN 2.878,640,14
BITCOIN 21832881.34105%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hükümlüler Tarafından Boyanan Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır
14 okunma

Hükümlüler Tarafından Boyanan Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 09:48
Hükümlüler Tarafından Boyanan Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün “Eğitime ve Gönüllülere Renk Kat” adlı projesi kapsamında, 2 ilçedeki 13 okul, hükümlüler tarafından boyanıyor. Bu projeyle hükümlüler, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmak üzere 2 binin üzerinde okul sırasını zımparalayıp cilalıyor.

Küçükçekmece Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu proje, hükümlülerin cezalarının son günlerini topluma faydalı bir şekilde geçirmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, badana ve boyacılık kursunu tamamlayan hükümlüler, okullarda boya ve temizlik işlerinin yanı sıra, öğrenci sıralarının bakımını da üstleniyor.

Avcılar ve Küçükçekmece’deki 13 okulda yürütülen projede, Kanarya İlkokulu, Kanarya Anaokulu, Sultan Reşat Anaokulu, Güneş Ortaokulu, Lale Anaokulu, Yeşilyuva İlkokulu, M.K.E Anaokulu ve Avcılar’daki Mehmetçik İlkokulu da yer alıyor. Hükümlüler, okulların bahçelerini atölyeye dönüştürerek, 2 bin okul sırasını zımpara ve cila işlemlerinden geçirerek yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getiriyorlar.

Proje kapsamında Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde sıraların bakımını üstlenen mobilya, cila, dekorasyon ve lake ustası Bülent Ural, cezasının kalan kısmını kamuya yararlı bir işte çalışarak infaz ettiğini ve bu sayede mesleğine tekrar kavuştuğunu belirtti. Ural, diğer hükümlülere de mesleğini öğretmeye çalışarak onların da sosyal hayata uyum sağlamalarına yardımcı oluyor.

Hükümlülerden Sait Kayman, daha önce hiçbir iş yapmamış olmasına rağmen proje sayesinde bir meslek öğrenme fırsatı yakaladığını dile getirdi. Ömer Kalkan ise, 2 aydır gönüllü olarak çalıştıklarını ve çocukların eğitimi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Hükümlü Hakan Yetkin, çocuklara faydalı olmaya çalıştıklarını ve okulların açılmadan önce tüm sıraları temizlemek için çaba gösterdiklerini belirtti. Avcılar Mehmet İlkokulu’nda çalışan hükümlü Tuncay Alver ise, projenin topluma faydalı olmalarını sağladığını ve usta hükümlülerin acemi olanlara mesleklerini öğrettiklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Cezaevi Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP