DOLAR 34,2305 0.06%
EURO 37,9276 0.39%
ALTIN 2.915,24-0,48
BITCOIN 2084337-4.41806%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Anayasa Eleştirisi
6 okunma

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Anayasa Eleştirisi

ABONE OL
Ekim 2, 2024 09:48
HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Anayasa Eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(TBMM) – HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa’nın değiştirilemez maddeler içermemesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilemez olması durumunda gelecek nesillerin bu konuda farklı görüşlere sahip olabileceğini ve Anayasa’nın darbe anayasası olmaktan çıkamayacağını belirtti.

TBMM’nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyonda konuşan Yapıcıoğlu, Anayasa’nın 21 kez değiştirilmesine rağmen darbe anayasası niteliğini koruduğunu savundu. “Bu Anayasa’ya sinmiş olan darbeci ruhu ayıklamamız lazım” diyen Yapıcıoğlu, “Değiştirilemez maddelerin darbeler karşısında ne kadar savunmasız kaldığını tarih göstermiştir” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, “Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğuna dair hüküm değiştirilemez olsun, fakat Anayasa’nın ilk dört maddesi bugün için kutsiyet taşıyor olsa bile, 50 yıl sonra gelecek nesillerin bu maddeleri değiştirmek istemeyeceğini kim garanti edebilir?” sorusunu sorarak, “Asli kurucu iktidar olmak, yani savaş veya darbe sonrasında Anayasa’yı değiştirmek için bir gerekçe olamaz” dedi.

Yapıcıoğlu, Anayasa değişikliği konusunda fikir beyan etme hakkının parlamento üyelerine ait olduğunu belirterek, görüşlerini kimseye dayatmadıklarını ancak tartışılmasını istediklerini vurguladı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Anayasa EleştirisiKaynak: ANKA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Politika Eğitim Güncel Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP