DOLAR 34,1525 0.34%
EURO 38,1962 0.22%
ALTIN 2.873,331,57
BITCOIN 21484880.11743%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu!
11 okunma

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu!

Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Galler-Türkiye maçını Fanatik için yorumladı. Eroğlu, maçtan çıkarılması gereken en net ders ile ilgili çarpıcı...

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:34
Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında Galler’i deplasmanda konuk etti. Cardiff Şehir Stadı’nda oynanan mücadele, iki takımın da gollerle buluşamamasıyla 0-0 sona erdi. Ay-yıldızlı ekip, maç boyunca pozisyon bulmakta zorlandı ve ilk karşılaşmasından 1 puanla ayrıldı. Bir sonraki maçında, 9 Eylül’de İzmir’de İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Galler ise aynı gün Karadağ’ı deplasmanda ziyaret edecek.

Maçın ikinci yarısında, Barış Alper Yılmaz kırmızı kart görerek A Milli Takımı 10 kişi bıraktı. 31. dakikada ilk sarı kartını gören Yılmaz, 62. dakikada ikinci sarı kartını gördükten sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Sakatlığından kurtulan A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu. Teknik direktör Vincenzo Montella, 64. dakikada Orkun Kökçü’nün yerine Çalhanoğlu’nu oyuna aldı.

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu

Aday kadroya ilk kez çağrılan Emirhan Topçu, Galler maçında A Milli Takım formasını ilk kez giydi. 90. dakikada Zeki Çelik’in yerine oyuna giren Topçu, karşılaşmanın 8 dakikalık uzatma bölümünde de görev aldı.

A Milli Takım, Galler’i deplasmanda oynadığı 5. maçta da galibiyet hasretini dindiremedi. Ay-yıldızlı ekip, rakibiyle deplasmanda oynadığı 5 maçta 3. beraberliğini elde etti. Milli takım, Galler deplasmanında 2 kez de mağlup ayrıldı.

Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Galler-Türkiye maçını Fanatik için yorumladı. Eroğlu, maçtan çıkarılması gereken en net ders konusunda çarpıcı değerlendirmeler yaptı. “Ne hücumda ne de savunmada etkili olabildik. Galler, kendi sahasında temposu yüksek bir takım ancak biz bunun karşılığını verebilmeliydik,” dedi. Eroğlu ayrıca, “Bu kadar derin savunma yaparken geçişle oynamaya çalıştık ve rakip kaleden uzak kaldık. Biraz daha önde basmak lazım. Bu denli savunma yaparak rakibin oynamasına izin verirsek sıkıntı yaşamaya devam ederiz. 10 kişi kaldıktan sonra rakip de rölantiye aldı. Biz biraz cesur oynamaya başladık ama sonuç olarak 1 puan çok değerli. Avrupa Şampiyonası’nda oyun anlamında çok güzel mesajlar verdik. Ancak bu maçta altında kaldık. Evet, savunmayı yapmak önemli ama biz hücum yapabilecek bir takımız.”

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu

“Topa sahip olduğumuz bölümü çok daha organize kullanmalı ve bunun süresini artırmalıyız. Her baskıda topu kazandılar. Bu kadar pas hatası ve baskıyı yönetemezsen olmaz. Dizilişin karşılığı oyuna dönüşmedi. 5’li oynuyoruz. Sağda Zeki solda Mert evet alanları kapatıyorlar ama top bize geçtiğinde kreatif olamıyoruz. Biz artık dünyanın en önemli takımlarında, en önemli pozisyonlarda oynayan oyunculara sahibiz. Uluslararası seviyede bu kadar iyi oyuncularımız varken bu yetenekleri atak karşılatarak kullanamayız. Yetenekli oyuncular topa sahip olarak oynamak ister, bundan keyif alır ve bu hazla üretir. Toptan ve kaleden uzak kalarak bu yıldızlardan verim alamayız. Bu maçtan çıkarılması gereken net ders bu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.