DOLAR 34,1150 0.28%
EURO 38,1496 0.23%
ALTIN 2.868,611,40
BITCOIN 21659521.24812%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hollanda’da yaşayan çift, tüp bebek tedavisiyle kızlarına kavuştu
15 okunma

Hollanda’da yaşayan çift, tüp bebek tedavisiyle kızlarına kavuştu

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 11:44
Hollanda’da yaşayan çift, tüp bebek tedavisiyle kızlarına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda’da yaşayan Şirin Şeker Kurtuluş (40) ve Aydın Kurtuluş (40) çifti, 12 yıl önce evlendikten sonra 8 yıl boyunca bebek sahibi olmanın hayalini kurdular. Bankacı olan Şirin’in yumurta rezervi azlığı nedeniyle doğal yollarla çocuk sahibi olamamaları üzerine, tedavi arayışlarına girdiler. Sosyal medya aracılığıyla Prof. Dr. Gökalp Öner’e ulaştılar ve 1 yıl önce Türkiye’de tüp bebek tedavisine başladılar. Şirin, tedavi sonucunda hamile kaldı ve 6 ay önce kızları İpek dünyaya geldi.

Şirin ve Aydın, evlendikten sonra doğal yollarla çocuk sahibi olamadıklarında, Şirin’in yumurta rezervinin ciddi bir şekilde az olduğunu öğrendiler. 8 yıl boyunca süren hayal kırıklıklarının ardından tedavi arayışlarına girdiler ve sosyal medya üzerinden Prof. Dr. Gökalp Öner’le iletişime geçtiler. Türkiye’ye giderek 1 yıl süren tedavi sürecinden sonra, sonunda 6 ay önce kızları İpek’e kavuştular.

‘BAŞKA BİR YERDE TEDAVİ GÖRMEDİK’

3 aylık tedavi sürecinden bahseden Şirin, Hollanda’dan Türkiye’ye Prof. Dr. Gökalp Öner’in kliniğine geldiğini ve 8 yıllık özlemlerinin tedavi sayesinde son bulduğunu söyledi. Sosyal medyada Prof. Dr. Gökalp Öner’i keşfettiklerini ve tedavi sonucunda kızları İpek’e kavuştuklarını belirtti. Şirin, tedavinin zorlu ve stresli olduğunu ifade etse de iyi ki geldiklerini ve bebeği İpek’in sağlıklı bir şekilde 6 aylık olduğunu paylaştı. “İlk buraya geldik, başka bir yerde tedavi görmedik. İnanın, güvenin, Gökalp Hoca doğru insan, güvenin” diyerek, tedavi süreci boyunca başka bir kliniğe gitmediklerini vurguladı.

‘YUMURTA SAYISI CİDDİ ANLAMDA AZALMIŞTI’

Prof. Dr. Gökalp Öner, Şirin’in kendisini sosyal medyadan takip ettiğini ve bu sayede iletişime geçtiklerini ifade etti. Şirin’in kendisine umut olduğunu ve Şirin’in ilk muayenesinde sadece 2 adet yumurta tespit ettiklerini belirtti. Yumurta sayısının ciddi bir şekilde az olduğunu dile getiren Öner, “sonra 6 yumurtamızla, böyle altın gibi bir meleğimiz oldu” diyerek tedavinin başarıya ulaştığını ifade etti.

‘BEBEĞİMİZ ŞU AN 6 AYLIK VE SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ’

Prof. Dr. Gökalp Öner, sosyal medyanın işlerinin duyulmasında önemli bir rol oynadığını belirtti ve daha nice bebeklere vesile olmayı dile getirdi. Şirin’in az sayıda yumurtası olduğunu, ancak en kaliteli embriyo elde etmek için özel işlemler uyguladıklarını anlattı. Yumurtaları topladıktan sonra, Şirin’e özel dozda ilaçlar verdiklerini ve rahmini de gebelik için hazırladıklarını ifade etti. 5’inci günde gebelik sağlayabilecek bir embriyo elde ettiklerini ve embriyonun transferi için Şirin’in rahmini tekrar hazırladıklarını belirtti. Sonunda gebeliği yakaladıklarını ve doğumun da kolay olmadığını, Şirin’in yurt dışında gebelik takibini yapmanın zorluklarını yaşadığını söyledi. Şirin’in, kalp atımını dinleyebileceği bir doktor bulmada bile zorlandığını ve ilaçlarını sosyal medya üzerinden mesajlaşarak düzenlediğini belirtti. Öner, 8 yıl sonra bir bebeğe vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bebeğin 6 aylık olduğunu, sağlık durumunun da gayet iyi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Hollanda Türkiye Çocuk Aydın Bebek Spor Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.