DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21511763.00966%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

Hizbullah Sözcüsü Afifi, İsrail ile savaşın henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Hizbullah Sözcüsü Afifi, İsrail ile savaşın henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi | Dış Haberler
8 okunma

Hizbullah Sözcüsü Afifi, İsrail ile savaşın henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi | Dış Haberler

Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afifi, Lübnan'ın güneyinde statik değil esnek bir savunma yapacaklarını belirterek İsrail ile savaşın daha başlangıç aşamasında olduğunu söyledi

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:45
Hizbullah Sözcüsü Afifi, İsrail ile savaşın henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizbullah Sözcüsü Afifi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan ve örgütün kalesi olarak kabul edilen Dahiye bölgesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Afifi, gerçekleri doğru bir şekilde yansıtan medya kuruluşlarına teşekkür ederken, bazı medya organlarını İsrail propagandasına hizmet etmekle suçladı.

"İSRAİL, BEYRUT’UN GÜNEY BANLİYÖLERİNİ ZAMAN AYARLI FÜZELerle BOMBALIYOR"

Afifi, İsrail’in Beyrut’un güney banliyösünü şiddetli bir şekilde bombalamaya devam ettiğini belirterek, İsrail’in saldırılarını “çürük bahanelerle” meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi. Afifi, uluslararası kurumların ve kamuoyunun yetersiz tepkisini eleştirerek, “Silah depoları yanılsaması yaratmak için baskınlar bittikten sonra patlayacak şekilde ayarlanmış füzelerle banliyöleri bombalıyorlar. Bu da enkaz altındaki insanları kurtarma çabalarını engelliyor ve sağlık çalışanlarını hedef alıyor.” dedi.

Afifi, İsrail’in Lübnan’dan Suriye’ye geçiş güzergahında bulunan Masna yolundaki çukurun doldurulmasını engellediğini de vurgulayarak, bunu “insanlık suçu” olarak nitelendirdi.

Afifi, İsrail’in Beyrut’un merkezindeki saldırılarla suçlarına bir yenisini daha eklediğini ve tek amacının öldürmek olduğunu iddia etti. “Güneydeki BM güçlerine, karargahlarına ve tesislerine yönelik saldırılar kabul edilemez. BM ve uluslararası toplumun bu saldırılara karşı çekingen tutumu sorgulanmalıdır.” dedi.

"TANKLARIN GELDİĞİ 1982 YILINDA DEĞİLİZ"

Afifi, İsrail’in saldırılarından korkmamaları gerektiğini belirterek, “Düşmana şunu söylüyorum: Saldırıların sadece birkaçını gördünüz.” dedi. Afifi, İsrail’i caydıracak şeyin uluslararası toplum veya kararlar değil, “güç ve direniş” olduğunu vurguladı.

Afifi, İsrail’in karada ilerleyemediğini ve Lübnan’ın güneyinde esnek bir savunma stratejisi uygulayarak İsrail’e kayıplar verdirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Düşmanla savaş henüz başlangıç aşamasında. Acele etmeyin. Tankların geldiği 1982 yılında değiliz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.