DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314391.48242%
İstanbul
25°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hizbullah: 20'den fazla İsrail askerini öldürdük ve yaraladık | Dış Haberler
9 okunma

Hizbullah: 20'den fazla İsrail askerini öldürdük ve yaraladık | Dış Haberler

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki bir sınır köyünde düzenledikleri saldırıda, İsrail'in "seçkin kuvvetlerinden" 20’den fazla askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu

ABONE OL
Ekim 5, 2024 07:45
Hizbullah: 20'den fazla İsrail askerini öldürdük ve yaraladık | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizbullah, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan sınırına yakın Malikiye bölgesinde bulunan bir Merkava tankının güdümlü füzeyle vurulduğunu ve patladığını duyurdu.

Açıklamada, bu saldırıda İsrail’in “seçkin birliklerinden” 20’den fazla askerin hayatını kaybettiği veya yaralandığı iddia edildi.

Hizbullah ayrıca, İsrail’in kuzeyinde Hayfa yakınlarındaki Krayot bölgesi ile Kiryat Şimona’daki roket rampaları ve topçu mevzilerine saldırı düzenlediklerini belirtti.

Lübnan’ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında da İsrail ordusuna ait “askeri araçlar ve askerlerden oluşan bir birliğin hedef alındığı” belirtilen açıklamada, saldırıda İsrail askerlerinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

AA’nın haberine göre, Hizbullah, İsrail’in Kefr Şuba Tepeleri’ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin yanı sıra kuzeydeki Karmiel ve Sasa bölgelerini de hedef aldıklarını duyurdu.

İSRAİL'İN LÜBNAN’DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1411 KİŞİ ÖLDÜ

8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yaşayan İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül’den beri, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı saldırılarda 1411 kişi hayatını kaybetti; bunlardan 104’ü çocuk ve 194’ü kadındı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye’ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP